Papanasi din mere cu drojdie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 mere
  • 2 pahare lapte
  • 25 gr. drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri unt
  • 1 pahar ulei
  • ½ kg faina
  • zahar vanilat
  • 2 oua
  • putina sare

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, indulcit si se amesteca cu o lingura de faina. Cind a crescut se amesteca cu restul de lapte, zaharul, ouale batute si sarea. Se adauga faina, untul topit si merele rase. Se pune acoperit cu un servet la un loc cald sa creasca. Se scoate cite o lingura din aluat, se prajesc pe ambele parti in ulei incins.

Se servesc pudrate cu zahar vanilat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise