autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Papanasi dobrogeni

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
3 oua, , 1 kg branza de vaci, , un praf de sare, , 400 g faina, , 100 g zahar, , 1 lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie sau otet de mere, , 100 g gris, , esenta lamaie, , zahar vanilat, , dulceata,gem si smantana dupa gust si preferinta

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

27 voturi

Mod de preparare

Se freaca intr-un castron branza de vaci cu galbenusurile, mirodeniile, faina, grisul, sarea si la urma se adauga albusurile batute spuma. Compozitia nu trebuie sa fie tare. Se face un rulou (sul) si se taie bucati. Marimea papanasilor ramane la aprecierea fiecarei gospodine. Fiecare bucata de coca se rotunjeste, se gaureste la mijoc sau nu - dupa gust si preferinta si se prajesc in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta si se servesc pudrati cu zahar sau cu dulceata, gem si deasupra. Sunt deliciosi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi dobrogeni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Crumble cu mere

Crumble cu mere

Merele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Merele se înnăbuşesc 30 de minute la foc

1 vot    1 comentariu
30 min
Prajituri
Cremsnit

Cremsnit

Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si 4 linguri de lapte. Se separa ouale iar galbenusurile

19 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cici , 25 mai 2014

    ok ...dar de ce dobrogeni????????????este aceeasi reteta si in Moldova,Ardeal ,etc....Papanasii sunt papanasi!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    Va multumesc mult...Ii recomand cu mare drag...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Ce bine arata!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Chiar ca sunt deliciosi si aspectuosi ! Eu nu am mancat niciodata papanasi ...prajiti. La noi se fac fierti si dati apoi prin pesmet prajit....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Va multumesc mult pentru comentarii,aprecieri ,sfaturi ... Maria Claudia ma bucur ca ai pregatit papanasii ,dar mai ales ca v-au placut atat de mult...Multumesc pentru increderea acordata...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Mmm... Sunt deliciosi!

    • Fara foto

      MARIA CLAUDIA , 27 decembrie 2009

      le -am gatit pentru Craciun . Am reusit sa fac o frumoasa figura in casa nasului meu Ilias (italian fiind) ca .... ce mai.... minunate! Complimente Dobrogei ca de aici sunt si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Multumesc mult..Asa este sunt deliciosi...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Sunt foarte buni

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

27 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 kg branza de vaci
  • un praf de sare
  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • 100 g gris
  • esenta lamaie
  • zahar vanilat
  • dulceata,gem si smantana dupa gust si preferinta

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Cici

ok ...dar de ce dobrogeni????????????este aceeasi reteta si in Moldova,Ardeal ,etc....Papanasii sunt papanasi!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu caise si frisca