autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor dobrogeni

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
3 oua, , 1 kg branza de vaci, , un praf de sare, , 400 g faina, , 100 g zahar, , 1 lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie sau otet de mere, , 100 g gris, , esenta lamaie, , zahar vanilat, , dulceata,gem si smantana dupa gust si preferinta

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

31 voturi

Mod de preparare

Se freaca intr-un castron branza de vaci cu galbenusurile, mirodeniile, faina, grisul, sarea si la urma se adauga albusurile batute spuma. Compozitia nu trebuie sa fie tare. Se face un rulou (sul) si se taie bucati. Marimea papanasilor ramane la aprecierea fiecarei gospodine. Fiecare bucata de coca se rotunjeste, se gaureste la mijoc sau nu - dupa gust si preferinta si se prajesc in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta si se servesc pudrati cu zahar sau cu dulceata, gem si deasupra. Sunt deliciosi.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor dobrogeni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu bezea

Prajitura cu bezea

Aluat Galbenusurile se freaca cu zaharul si cacao ,pana se face ca o crema , treptat se adauga

4 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Prajituri
strudel cu mere

strudel cu mere

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat

22 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cici , 25 mai 2014

    ok ...dar de ce dobrogeni????????????este aceeasi reteta si in Moldova,Ardeal ,etc....Papanasii sunt papanasi!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    Va multumesc mult...Ii recomand cu mare drag...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Ce bine arata!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Chiar ca sunt deliciosi si aspectuosi ! Eu nu am mancat niciodata papanasi ...prajiti. La noi se fac fierti si dati apoi prin pesmet prajit....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Va multumesc mult pentru comentarii,aprecieri ,sfaturi ... Maria Claudia ma bucur ca ai pregatit papanasii ,dar mai ales ca v-au placut atat de mult...Multumesc pentru increderea acordata...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Mmm... Sunt deliciosi!

    • Fara foto

      MARIA CLAUDIA , 27 decembrie 2009

      le -am gatit pentru Craciun . Am reusit sa fac o frumoasa figura in casa nasului meu Ilias (italian fiind) ca .... ce mai.... minunate! Complimente Dobrogei ca de aici sunt si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Multumesc mult..Asa este sunt deliciosi...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Sunt foarte buni

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

31 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 kg branza de vaci
  • un praf de sare
  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • 100 g gris
  • esenta lamaie
  • zahar vanilat
  • dulceata,gem si smantana dupa gust si preferinta

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Cici

ok ...dar de ce dobrogeni????????????este aceeasi reteta si in Moldova,Ardeal ,etc....Papanasii sunt papanasi!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Valurile Dunarii