autor:

autor

» » Prajituri

Papanasi moldovenesti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 linguri gris, 2 linguri faina, 2 oua, sare, untura pentru prajit, 400 gr. brinza de vaci (scursa bine de zer)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

97 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare. La sfirsit se adauga albusurile. Se incinge untura. Se fac galusti turtite, se gauresc cu degetul, se pun la prajit, pe ambele parti, pina se rumenesc.
Se servesc cu zahar si smintina
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare. La sfirsit se adauga albus
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Papanasi moldovenesti

Papanasi moldovenesti

Intr-un bol se amesteca faina cu gris,sare,zahar,coaja de lamaie,oul batut,branza si bicarbonatul

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort cu inghetata de cacao si menta

Tort cu inghetata de cacao si menta

Blat: Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia

13 voturi    13 comentarii
5h
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    stela (Bucatar sef):

    sunt in spania de 3 ani si imi place sa pastrez traditia de moldoveanca si imi place sa imi rasfat prietenii si copii cu bunatatile noastre traditionale.Papanasii iam facut si au iesit extraordinar asa cum de mult timp nu am mancat

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Cred ca voi pregati si eu aceasta reteta !

  • Fara foto

    claudia luxe , 02 august 2009

    Nu am preparat niciodata papanasi dar vreau sa incerc pentru fiica mea si bine inteles si pentru mine.

  • Fara foto

    claudia luxe , 02 august 2009

    Nu am preparat niciodata papanasi dar vreau sa incerc pentru fiica mea si bine inteles si pentru mine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Cred ca sunt deliciosi. De ce nu pot salva reteta la favorite?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Cred ca sunt deliciosi.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Cred ca sunt deliciosi.

    • Fara foto

      Codruta , 16 iulie 2009

      Da, cred ca este foarte bun, dar mi se pare prea taranesc.

    • Fara foto

      rotaru corina (Bucatar) , 05 octombrie 2008

      Imi facea si mie bunica cind eram copil, acu vreau sa ii fac si eu fiului meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

97 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • sare
  • untura pentru prajit
  • 400 gr. brinza de vaci (scursa bine de zer)

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

298 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca voi pregati si eu aceasta reteta !

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura 2 in 1

Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose de vanilie cu ciocolata in interior

Briose de vanilie cu ciocolata in interior

Ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, laptele, faina si praful de copt se pun intr-un castron si se mixeaza cat sa se amestece. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse