Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Reţetă de preparare a papanaşilor

Ingrediente

  • 3 oua
  • 220g zahar
  • 500g branza dulce (puteti adauga cat de multa va place dar eu doar atata am avut)
  • 500g faina (sa fie estetic ca oricum veti folosi muult mai multa,depinde de branza)
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 750 ml ulei
  • smantana
  • zahar pudra
  • dulceata (oricare va place)

Mod de preparare

Trebuie sa va prezint o scurta situatie din care sa intelegeti cat de importanti sunt papanasii pentru familia mea! Totul incepe cand tatal meu vine de la tara cu 2 sticle de lapte,mere,pere,prune,struguri,capsiuni,piersici,cartofi,rosii,castraveti,oua etc.Si vine ,bineinteles, si cu piesa de rezistenta: branza dulce de vaci!! O pune pe masa si mama pune repede smantana langa ea si dulceata fara sa mai puna vreo intrebare.Vine si sora mea desigur,si intreaba repede:"Unde sunt papanasii?Sunt gata?Cand ii faci?Cat dureaza?" si vai de capul meu atunci ca nici cale de intoarcere nu este cand sunt prinsa la mijloc si toti asteapta, ca niste copilasi mici dupa Mos Craciun, sa fac papanasi! :)) Ei acuma doara imi plac si mie papanasii,dar eu as pune imediat mana pe oala sa o pun la fiert cu apa si sa fac niste macaroane:)).

Nah lasa ca nu-i nimic,imediat facem si papanasii si ii savuram alaturi de o dulceata de prune buna! Eu am facut papanasii sa arate mai micuti si finuti dar am zile si cand ii fac de nici apa nu mai poti bea dupa unul,atat de plin e stomacul de la ei! Pentru papanasii mai mari si grosi adaugati in plus o lingurita de praf de copt :)

Sa inceapa distractia! Mixam ouale cu zaharul pana acesta s-a topit.Adaugam branza si continuam mixatul,apoi adaugam praful de copt stins (in zeama de lamaie sau otet).Adaugam faina ,la inceput 500g apoi adaugam cata este nevoie ca sa se formeze un aluat usor de modelat pe care il framantam bine pe masa infainata. Formam o bila micuta (cat pumnul) din aluat,apoi o aplatizam umpic iar in mijloc facem o gaura cu degetul urmand ca mai apoi sa mai formam inca o bila,dar mult mai micuta.Fiecarei bile mari trebuie sa ii corespunda una micuta. Punem la incins uleiul intr-o oala si adaugam papanasii.Papanasii trebuie intorsi si pe cealalta parte.Atentie ca se rumenesc repede! Cand s-au rumenit ii scoatem pe un servetel sa absoarba uleiul ,timp in care amestecam smantana (nu am pus gramaj pentru ca faceti cat de mult va trebuie pentru ca papanasii sa fie dulci) cu zaharul pudra. Punem gogoasa de la baza papanasilor,apoi peste punem sosul format din smantana si zahar pudra,punem apoi gogoasa cea micuta,apoi dulceata pe deasupra si sunt gata de servit!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor