Margarina (eu am folosit Unirea) se scoate inainte cu 1-2 ore la temperatura camerei.
Margarina se freaca cu zaharul. Se adauga un praf de sare si esenta.
Cand a devenit ca o spuma, se aduga treptat faina.
Din compozitia obtinuta se fac bastonase care se turtesc cu furculita.
Se coc la foc potrivit in tava tapetata cu hartie de copt, pana se rumenesc.
Papuceii se lasa sa se raceasca, apoi se lipesc 2 cate 2 cu gem ( de preferat gem de prune).
Intre timp ingredientele pentru sirop se lasa la foc mic pana se incheaga putin.
Se ia fiecare papucel si se baga un capat in ciocolata, apoi se trec prin nuca macinata.
Din compozitia de mai sus am obtinut 50 de jumatati, deci 25 de papucei.
Pentru un numar mai mare de papucei se dubleaza compozitia.
Sunt foarte fragezi si gustosi.. Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii