Papucei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Papucei

Ingrediente

  • 1 pachet margarina prajituri
  • 6 linguri zahar
  • 18 linguri faina
  • un praf sare
  • esenta rom
  • gem
  • nuca macinata
  • Sirop: 5 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Margarina (eu am folosit Unirea) se scoate inainte cu 1-2 ore la temperatura camerei.

Margarina se freaca cu zaharul. Se adauga un praf de sare si esenta.

Cand a devenit ca o spuma, se aduga treptat faina.

Din compozitia obtinuta se fac bastonase care se turtesc cu furculita.

Se coc la foc potrivit in tava tapetata cu hartie de copt, pana se rumenesc.

Papuceii se lasa sa se raceasca, apoi se lipesc 2 cate 2 cu gem ( de preferat gem de prune).

Intre timp ingredientele pentru sirop se lasa la foc mic pana se incheaga putin.

Se ia fiecare papucel si se baga un capat in ciocolata, apoi se trec prin nuca macinata.

Din compozitia de mai sus am obtinut 50 de jumatati, deci 25 de papucei.

Pentru un numar mai mare de papucei se dubleaza compozitia.

Sunt foarte fragezi si gustosi.. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor