Margarina (eu am folosit Unirea) se scoate inainte cu 1-2 ore la temperatura camerei.
Margarina se freaca cu zaharul. Se adauga un praf de sare si esenta.
Cand a devenit ca o spuma, se aduga treptat faina.
Din compozitia obtinuta se fac bastonase care se turtesc cu furculita.
Se coc la foc potrivit in tava tapetata cu hartie de copt, pana se rumenesc.
Papuceii se lasa sa se raceasca, apoi se lipesc 2 cate 2 cu gem ( de preferat gem de prune).
Intre timp ingredientele pentru sirop se lasa la foc mic pana se incheaga putin.
Se ia fiecare papucel si se baga un capat in ciocolata, apoi se trec prin nuca macinata.
Din compozitia de mai sus am obtinut 50 de jumatati, deci 25 de papucei.
Pentru un numar mai mare de papucei se dubleaza compozitia.
Sunt foarte fragezi si gustosi.. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii