autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Prajituri

Para Coquet

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Ingrediente
4-6 pere, 1 ½ L vin rosu, 2-3 stelute de anason, 100 g frisca(pachet), intaritor de frisca, zahar, ciocolata menaj alba si neagra, rom, praf de ciocolata, 100 ml lapte, menta, 4-6 wafers

Dificultate: Medie Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se decojesc perele, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa care se introduc perele si se lasa sa fiarba, pana sunt patrunse.

Intr-o tigaie caramelizam 4-5 linguri de zahar, cand acesta incepe sa se lege putin, cautam sa facem diferite aranjamente din zahar ars, cu care vom decora desertul nostru.

Vom trece sa pregatim frisca, laptele la temperatura camerei, se adauga peste praful de frisca, adaugam inca 2 linguri de zahar pudra si incepem amestecarea ingredientelor. Dupa cateva minute cand deja frisca incepe sa se lege adaugam si 1 pliculet de intaritor de frisca.

Luam wafele le ungem cu crema de ciocolata adaugam para fiarta in vin, ormam cu frisca, presaram menta tocata, radem ciocolata alba si neagra deasupra perei si adaugam aranjamentul din zahar ars.
Ceva usor de realizat si racoritor vom simti o multitudine de arome de la pere, menta, ciocolata si frisca.

Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Para Coquet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
tarta cu caise

tarta cu caise

Se face un blat din : unt, zahar, alunele macinate, vanilia, romul si sarea. Acest aluat se acopera

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu frisca si piersici din compot

Prajitura cu frisca si piersici din compot

Se face un blat normal batand spuma tare albusurile cu zaharul,adaugand pe rand galbenusurile si

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Rapid si elevat!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Pe mine m-ai convins, draga Nico si am sa incerc reteta...Arata atat de elegant ! si sant convinsa ca si gustul este unul rafinat yimi,yimi. Felicitari !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 mai 2011

    Aroma si "elegance"!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4-6 pere
  • 1 ½ L vin rosu
  • 2-3 stelute de anason
  • 100 g frisca(pachet)
  • intaritor de frisca
  • zahar
  • ciocolata menaj alba si neagra
  • rom
  • praf de ciocolata
  • 100 ml lapte
  • menta
  • 4-6 wafers

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Rapid si elevat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura chinezoaica