autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Parfe cu cafea

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri esenta de cafea tare, , 3 galbenusuri, , 150 g zahar, , 25 cl frisca batuta foarte rece.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Preparati un sirop, lasand sa fiarba, vreme de 5 minute, zaharul si 15 cl de apa. Puneti intr-un vas rezistent la foc galbenusurile si cafeaua, adaugati siropul fierbinte, putin cate putin, si asezati vasul pe baia de apa (focul sa fie iute). Bateti compozitia cu mixerul, circa 5 minute, pana ce isi dubleaza volumul, luati-o de pe foc si continuati s-o bateti, pana ce devine calduta (circa 10 minute).
Incorporati frisca batuta in compozitia racita, turnati crema intr-un castron, tineti-o 12 ore la congelator si serviti-o in cupe de inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe cu cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite

Clatite

Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina si ouale. Treptat se adauga laptele si sifonul, amestecand

25 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gomboti

Gomboti

1 kg cartofi albi se fierb in coaja, cand sunt fierti se curata si se dau pe razatoare si se lasa

3 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri esenta de cafea tare
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 25 cl frisca batuta foarte rece.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spal? c?p?unile, se acoper? cu zah?r ?i se las? peste noapte, pentru a-?i l?sa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecând

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Rulada cu ciocolata sau dulceata