(pentru 15 portii);
1.Se prepara parfe-ul:se pune apa cu zahar la fiert.Se ia de pe foc, se adauga galbenusurile si se amesteca bina.Se pune la fiert in bain-marie pana se ingroasa.Se adauga berea .Se ia de foc , se amesteca mereu pana se raceste, apoi se pune in frigider pentru 30 minute.Se scoate din frigider si se incorporeaza frisca batuta.
2.Se pregatesc 15 forme cu fundul bombat, se tapeteaza cu folie si se varsa parfe-ul racit.Se pun la rece.
3.In continuare, se prepara sosul:se amesteca toate ingredientele indicate si , inainte de a servi preparatul cu 10 minute,se bat pe bain-marie pana se formeaza o spuma.
4.La servire, pe fiecare farfurie se traseaza fire de ciocolata, peste care se pune parfe-ul, se decoreaza, alaturi, cu zmeura, carambol taiat felii si sos.
Nota:Carambolul este un fruct originar din India, Sri Lanka si Indonezia, de forma lunguiata, dar care ,prin taiere,are forma de stea.Are un gust asemanator cu cel de papaya, portocala sau grapefruit.Este o bogata sursa de antioxidanti si vitamina C.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii