autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PARFE DE BERE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru parfe:, 80ml.apa,, 200g.zahar,, 10 galbenusuri ,, 200g.bere de malt,, 400g. frisca, Pentru sos:, 9 galbenusuri,, 75ml.apa,, 75g.sirop de portocale, Pentru decor:, fire de ciocolata,, zmeura,, felii de carambol

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

(pentru 15 portii);
1.Se prepara parfe-ul:se pune apa cu zahar la fiert.Se ia de pe foc, se adauga galbenusurile si se amesteca bina.Se pune la fiert in bain-marie pana se ingroasa.Se adauga berea .Se ia de foc , se amesteca mereu pana se raceste, apoi se pune in frigider pentru 30 minute.Se scoate din frigider si se incorporeaza frisca batuta.
2.Se pregatesc 15 forme cu fundul bombat, se tapeteaza cu folie si se varsa parfe-ul racit.Se pun la rece.
3.In continuare, se prepara sosul:se amesteca toate ingredientele indicate si , inainte de a servi preparatul cu 10 minute,se bat pe bain-marie pana se formeaza o spuma.
4.La servire, pe fiecare farfurie se traseaza fire de ciocolata, peste care se pune parfe-ul, se decoreaza, alaturi, cu zmeura, carambol taiat felii si sos.


Nota:Carambolul este un fruct originar din India, Sri Lanka si Indonezia, de forma lunguiata, dar care ,prin taiere,are forma de stea.Are un gust asemanator cu cel de papaya, portocala sau grapefruit.Este o bogata sursa de antioxidanti si vitamina C.
Daca ti-a placut reteta noastra "PARFE DE BERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite  Punguta cu Doi Bani

Clatite Punguta cu Doi Bani

Puneti totul intr-un castron si amestecati bine sa nu aiba cocoloase, daca sunt prea groase se mai

21 voturi    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Orez cu lapte si topping de portocale

Orez cu lapte si topping de portocale

Masuram cantitatile cu aceeasi cana. Punem orezul nespalat sa fiarba impreuna cu apa si coaja de

2 voturi    0 comentarii
40h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Si bun, si de efect...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Bun, buun!!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Cred ca este foarte bun.Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru parfe:
  • 80ml.apa,
  • 200g.zahar,
  • 10 galbenusuri ,
  • 200g.bere de malt,
  • 400g. frisca
  • Pentru sos:
  • 9 galbenusuri,
  • 75ml.apa,
  • 75g.sirop de portocale
  • Pentru decor:
  • fire de ciocolata,
  • zmeura,
  • felii de carambol

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Si bun, si de efect...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Chec de portocale