autor:

Vekas

» » Prajituri

Parisul in flacari

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2012

Ingrediente
Pentru 2 foi de dobos:, 5 oua,, 2 linguri cacao,, 5 linguri zahar,, 100g. faina, Pentru o foaie de bezea:, 7 albuse,, 12 linguri de zahar,, 3 linguri de faina, Crema I:, 7 galbenuse,, 1 cana de zahar,, 50ml. lapte,, 250g.margarina Rama,, 2 banane razuite, Crema II:, 500ml. lapte,, 3 linguri de faina,, 3 linguri de zahar,, 350 g.margarina,, 350 g. zahar praf, Pentru glazura:, 500ml.frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

32 voturi

Mod de preparare

1.Se amesteca ingredientele pentru foile de dobos si compozitia se imparte in doua.Se unge cu unt si se infaineaza dosul unei tavi si se coc foile de dobos 7-8 minute.Se lasa sa se raceasca.
2.Se prepara foaia de bezea, amestecand albusurile cu zaharul si faina.Se coace tot pe dos de tava 8-10 minute.Se pune la racit.
3.Intre timp, se prepara prima crema:se fierb galbenusurile cu zaharul si laptele pana se obtine o compozitie densa.Dupa ce s-a racit, se amesteca cu margarina frecata spuma si cele 2 banane razuite.
4.500ml.lapte se pun la fiert cu 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu 350 g. margarina frecata,in prealabil, spumos, cu 350 zahar praf.
5.Se monteaza prajitura:se pune prima foaie de dobos si se unge cu prima crema, se acopera cu foaia de bezea, urmeaza cea de-a doua crema si , in final, a doua foaie de dobos.Se tine la rece pana in momentul servirii, cand se "glazureaza" cu frisca batuta.
Pofta buna!

Obs:Prajitura se poate acoperi , optional, cu o glazura de ciocolata:se amesteca 150g. cacao , 2 linguri de zahar pudra, 2 linguri de apa fierbinte si 2-3 linguri de ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parisul in flacari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu frisca si biscuiti

Prajitura cu frisca si biscuiti

Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o spuma si albusurile se bat cu

22 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vera Vera Vera , 28 martie 2015

    well,see you...cantitatea de zahar se poate ajusta dupa gustul fiecaruia,and if you don"t like it,don''t do it.....scz eu uitat vb la romaneste ......

  • Fara foto

    cristina cristina , 07 ianuarie 2015

    muuulta margarina...muuult zahar !

  • Fara foto

    Elena Toma , 08 septembrie 2013

    buna! dar, cum stam apoi see you glicemia?

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Ai dreptate, Estera.Daca o prepari, da-mi de veste.Pupici.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      delicioasa

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

      Multumesc, Sidy.Este si foarte gustoasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

      Roda, arata minunat prajitura!

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2012

      Multumesc pentru aprecieri.A iesit foarte gustoasa, dar sunt inca contrariata de ce se numeste Parisul in flacari....Ciudat, nu-i asa?

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2012

      felicitari pentru reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

32 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 foi de dobos:
  • 5 oua,
  • 2 linguri cacao,
  • 5 linguri zahar,
  • 100g. faina
  • Pentru o foaie de bezea:
  • 7 albuse,
  • 12 linguri de zahar,
  • 3 linguri de faina
  • Crema I:
  • 7 galbenuse,
  • 1 cana de zahar,
  • 50ml. lapte,
  • 250g.margarina Rama,
  • 2 banane razuite
  • Crema II:
  • 500ml. lapte,
  • 3 linguri de faina,
  • 3 linguri de zahar,
  • 350 g.margarina,
  • 350 g. zahar praf
  • Pentru glazura:
  • 500ml.frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

cristina cristina

muuulta margarina...muuult zahar !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Boema cu crema fina de branzica