autor:

Fara foto

» » Retete de post

Pârjoale simple de post

Autor: shushaneaua (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: shushaneaua (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 martie 2013

Ingrediente
600 gr ridiche neagra, 300 gr morcovi, faina cam 3 linguri, sare, piper, ulei ptr prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 2 min

5 voturi

Mod de preparare

Se dau pe razatoarea mica legumele, sare si piper, se amesteca foarte bine toate. Se presara uniform cate o lingura de faina in compozitie, amestecand bine. Faina va absorbi umezeala legumelor legandu-le totodata. Trebuie pus faina pana cand compozitia devine legata putand fi modelata in parjoale, deci nu foarte multa. Se pregateste baie de ulei ca pentru cartofii prajiti, uleiul incins dar nu la maxim. Cu mana se ia din compozitie si se modeleaza bile care se aplatizeaza cat mai bine in forma de parjoale, pentru a se praji uniform compozitia. Se strecoara cu grija in baia de ulei, se misca un pic pentru a nu se prinde de fund, dar si daca se prind, se vor desprinde relativ usor cand observati. Cand incep sa se faca, urca la suprafata, de aici hotarati cat de prajite le doriti. Se scot pe servet de hartie pentru a se scurge uleiul. Sunt bune calde, dar si reci sunt de bagat in seama.



Alegerea legumelor este doar o chestie de gust, fiecare e liber sa puna ce doreste. Deasemenea se pot pune clasicele verdeturi, marar si/sau petrenjel tocate.



Personal imi plac aceste parjoale simple, fara verdeturi, cu aceste doua legume: ridiche neagra si morcov. Asa zisa iuteala a ridichii este compensata si completata de dulceata morcovului. La prima degustare nu vei spune ca parjoala are in compozitie ridiche neagra.



Despre beneficiile ridichei negre ca si ale morcovului ii las pe altii sa se pronunte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale simple de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Supa de rosii cu orez

Supa de rosii cu orez

Intr-o cratita,sau orice vas avem la indemana,punem apa si punem la fiert,pentru a opari rosiile.Intre

4 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Boema de post

Boema de post

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul

17 voturi    7 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 2 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

3 voturi    6 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Prajitura cu gem