autor:

Fara foto

» » Retete de post

Pârjoale simple de post

Autor: shushaneaua (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: shushaneaua (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 martie 2013

Ingrediente
600 gr ridiche neagra, 300 gr morcovi, faina cam 3 linguri, sare, piper, ulei ptr prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 2 min

5 voturi

Mod de preparare

Se dau pe razatoarea mica legumele, sare si piper, se amesteca foarte bine toate. Se presara uniform cate o lingura de faina in compozitie, amestecand bine. Faina va absorbi umezeala legumelor legandu-le totodata. Trebuie pus faina pana cand compozitia devine legata putand fi modelata in parjoale, deci nu foarte multa. Se pregateste baie de ulei ca pentru cartofii prajiti, uleiul incins dar nu la maxim. Cu mana se ia din compozitie si se modeleaza bile care se aplatizeaza cat mai bine in forma de parjoale, pentru a se praji uniform compozitia. Se strecoara cu grija in baia de ulei, se misca un pic pentru a nu se prinde de fund, dar si daca se prind, se vor desprinde relativ usor cand observati. Cand incep sa se faca, urca la suprafata, de aici hotarati cat de prajite le doriti. Se scot pe servet de hartie pentru a se scurge uleiul. Sunt bune calde, dar si reci sunt de bagat in seama.



Alegerea legumelor este doar o chestie de gust, fiecare e liber sa puna ce doreste. Deasemenea se pot pune clasicele verdeturi, marar si/sau petrenjel tocate.



Personal imi plac aceste parjoale simple, fara verdeturi, cu aceste doua legume: ridiche neagra si morcov. Asa zisa iuteala a ridichii este compensata si completata de dulceata morcovului. La prima degustare nu vei spune ca parjoala are in compozitie ridiche neagra.



Despre beneficiile ridichei negre ca si ale morcovului ii las pe altii sa se pronunte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale simple de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
PIURE DE URZICI

PIURE DE URZICI

Urzicile se aleg si se spala foarte bine .Se fierb in apa cu putina sare cateva minute impreuna cu

24 voturi    12 comentarii
40 min
Retete de post
Cozonac cu fanta de post

Cozonac cu fanta de post

Aluatul: Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut. Drojdia o frecam cu o lingura de

12 voturi    19 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 2 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chec de post in trei culori Chec de post in trei culori

Într-un castron se adauga toate ingredientele, zahărul, uleiul, apa, făina, praful copt, zahărul vanilinat şi mixăm toate

0 voturi    0 comentarii
50h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva de grau fiert Cum se face coliva de grau fiert

Cum se face coliva de grau fiert Graul se pune la muiat pentru cateva ore, apoi se asaza intr-o oala mai mare, se acopera cu 4 cesti

4 voturi    2 comentarii
3h
Retete de post
Paine dulce