Se dau pe razatoarea mica legumele, sare si piper, se amesteca foarte bine toate. Se presara uniform cate o lingura de faina in compozitie, amestecand bine. Faina va absorbi umezeala legumelor legandu-le totodata. Trebuie pus faina pana cand compozitia devine legata putand fi modelata in parjoale, deci nu foarte multa. Se pregateste baie de ulei ca pentru cartofii prajiti, uleiul incins dar nu la maxim. Cu mana se ia din compozitie si se modeleaza bile care se aplatizeaza cat mai bine in forma de parjoale, pentru a se praji uniform compozitia. Se strecoara cu grija in baia de ulei, se misca un pic pentru a nu se prinde de fund, dar si daca se prind, se vor desprinde relativ usor cand observati. Cand incep sa se faca, urca la suprafata, de aici hotarati cat de prajite le doriti. Se scot pe servet de hartie pentru a se scurge uleiul. Sunt bune calde, dar si reci sunt de bagat in seama.
Alegerea legumelor este doar o chestie de gust, fiecare e liber sa puna ce doreste. Deasemenea se pot pune clasicele verdeturi, marar si/sau petrenjel tocate.
Personal imi plac aceste parjoale simple, fara verdeturi, cu aceste doua legume: ridiche neagra si morcov. Asa zisa iuteala a ridichii este compensata si completata de dulceata morcovului. La prima degustare nu vei spune ca parjoala are in compozitie ridiche neagra.
Despre beneficiile ridichei negre ca si ale morcovului ii las pe altii sa se pronunte.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii