Parjolute cu legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Parjolute cu legume

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 cartofi
  • 300 gr fasole pastai
  • 1 praz
  • 4 ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • 50 gr branza rasa
  • ulei pt prajit
  • pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja ,ii taiem in cuburi si ii fierbem in apa sarata timp de 20 -25 minute.Intre timp curatam prazul si-l curatam bine de nisip,dovlecelul il curatam de coaja si-l taiem cuburi,ciupercile le curatam de pielita si le taiem si pe acestea.Pastaile le injumatatim cu ajutorul unui cutit.Cand s-au fiert cartofii,ii asezam intr-un castron incapator si-i sfaramam cu furculita pana devin piure.Intr-o oala punem apa cu sare si fierbem fasolea pastai cu dovlecelul.Intr-o tigaie antiaderenta calim prazul ,dupa care adaugam ciupercile ,le lasam la foc mic,adaugam si sare si le lasam la foc pana scade toata zeama ,apoi le turnam peste piureul de cartofi.Cand pastaile si dovlecelul s-au fiert bine ,le scurgem bine de apa si le adaugam peste restul compozitiei.Adaugam branza rasa,ouale,usturoiul pisat,un pic de sare si piper macinat.Puteti adauga si un pic de patrunjel sau marar tocat.Se amesteca toate ingredientele bine pana devine o pasta destul de compacta.Daca vi se pare prea zemoasa aceasta pasta,puteti adauga un pic de pesmet.

Formam parjolutele si le dam prin pesmet.Incingem uleiul si le dam la foc potrivit pana se rumenesc pe ambele parti.Se scurg de surplusul de ulei si se servesc.Sunt bune atat calde cat si reci.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise