autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive

Parjolute cu legume

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Ingrediente
2 dovlecei, 2 cartofi, 300 gr fasole pastai, 1 praz, 4 ciuperci, 1 catel de usturoi, 50 gr branza rasa, ulei pt prajit, pesmet, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja ,ii taiem in cuburi si ii fierbem in apa sarata timp de 20 -25 minute.Intre timp curatam prazul si-l curatam bine de nisip,dovlecelul il curatam de coaja si-l taiem cuburi,ciupercile le curatam de pielita si le taiem si pe acestea.Pastaile le injumatatim cu ajutorul unui cutit.Cand s-au fiert cartofii,ii asezam intr-un castron incapator si-i sfaramam cu furculita pana devin piure.Intr-o oala punem apa cu sare si fierbem fasolea pastai cu dovlecelul.Intr-o tigaie antiaderenta calim prazul ,dupa care adaugam ciupercile ,le lasam la foc mic,adaugam si sare si le lasam la foc pana scade toata zeama ,apoi le turnam peste piureul de cartofi.Cand pastaile si dovlecelul s-au fiert bine ,le scurgem bine de apa si le adaugam peste restul compozitiei.Adaugam branza rasa,ouale,usturoiul pisat,un pic de sare si piper macinat.Puteti adauga si un pic de patrunjel sau marar tocat.Se amesteca toate ingredientele bine pana devine o pasta destul de compacta.Daca vi se pare prea zemoasa aceasta pasta,puteti adauga un pic de pesmet.
Formam parjolutele si le dam prin pesmet.Incingem uleiul si le dam la foc potrivit pana se rumenesc pe ambele parti.Se scurg de surplusul de ulei si se servesc.Sunt bune atat calde cat si reci.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjolute cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci sotate

Ciuperci sotate

Se spala ciupercile rapid sub jet de apa si se lasa la scurs. Ciupercile se taie felii mai subtiri

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Crochete combinate

Crochete combinate

Se cojesc cartofii si se dau pe razatoarea cu gauri mari deasemeni si cartoful dulce se amesteca

5 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionescu Mariana , 15 iulie 2015

    se pot face si la cuptor

  • Fara foto

    Vitencu Oana , 14 iulie 2015

    Care oua?

  • Fara foto

    Adriana Apostol , 04 februarie 2014

    Sunt bune, dar fierte, calite legumele, apoi prajite chiftelele...pacat de atatea legume care isi pierd calitatile nutritive si e munca destula pana le vezi gata (mult mai simplu se fac cele din carne)...nu mai bune sotate langa un gratar?

    • Fara foto

      Ionescu Alexandrina , 03 februarie 2014

      Oua nu trebuie?

    • Fara foto

      Niko Dobre , 03 februarie 2014

      la ingrediente nu vad nici un ou!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

      Aromate si apetisanre!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      Foarte bune!!!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Îmi plac, sănătoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      O bunatate ...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Delicioase ! yumi,yum *****.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Aromate si apetisanre!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ciuperci la grill