Curatam dovleceii, ii taiem felii subtiri si ii presaram cu sare.Feliem si Miezul de Lapte.Intr-o tigaie incingem 2 linguri ulei de masline si prajim pe rand feliile de dovlecei pe ambele parti. Feliile de dovlecei nu se suprapun si nu se prajesc excesiv (numai pana se inmoaie usor).Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei de masline, pasta de tomate, usturoiul zdrobit si busuiocul taiat marunt.
Ungem o forma termorezistenta cu ulei. Eu am folosit o tava de chec.
Pe fundul vasului turnam sos de rosii si asezam un strat de dovlecei, presaram parmezan si asezam feliile de Miez de Lapte. Continuam sa asezam straturi in aceeasi ordine. Ultimul strat este de branza. Acoperim cu sos de rosii si parmezan.Introducem tava in cuptor la foc mediu pentru 45 de minute, pana se rumeneste frumos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii