autor:

My Fancy Cake

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Parmigiana cu dovlecei

Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2012

Ingrediente
4 dovlecei, 2 cutii branza Miez de Lapte, 50 gr parmezen, 350 ml pasta de tomate, 4 catei de usturoi, cateva fire de busuioc, sare, 6 linguri ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatam dovleceii, ii taiem felii subtiri si ii presaram cu sare.Feliem si Miezul de Lapte.Intr-o tigaie incingem 2 linguri ulei de masline si prajim pe rand feliile de dovlecei pe ambele parti. Feliile de dovlecei nu se suprapun si nu se prajesc excesiv (numai pana se inmoaie usor).Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei de masline, pasta de tomate, usturoiul zdrobit si busuiocul taiat marunt.

Ungem o forma termorezistenta cu ulei. Eu am folosit o tava de chec.

Pe fundul vasului turnam sos de rosii si asezam un strat de dovlecei, presaram parmezan si asezam feliile de Miez de Lapte. Continuam sa asezam straturi in aceeasi ordine. Ultimul strat este de branza. Acoperim cu sos de rosii si parmezan.Introducem tava in cuptor la foc mediu pentru 45 de minute, pana se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ratatouille

Ratatouille

Intr-o tigaie, in uleiul incins caliti ceapa si usturoiul. Cand ceapa devine translucida adaugati

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete vegetariene
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ceapa taiata marunt impreuna cu ardeiul tocat cubulete si morcovii taiati rondele se distuie cu uleiul,

1 vot    1 comentariu
45 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Amy PH , 17 aprilie 2014

    Suna bine dar ce inseamna branza Miez de lapte?Ce branza mai e si asta ca n-am mai auzit?Daca nu gasesc cu ce se poate inlocui?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    O reteta apetisanta, multumim!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de My Fancy Cake
Salata Couscous

Salata Couscous

Punem la fiert apa amestecata cu vegeta si cu 1 lingura ulei de masline. In momentul in care fierbe

14 voturi    6 comentarii
15 min
Salate reci
Platou vegetarian pane

Platou vegetarian pane

Pentru pane batem ouale cu sarea si cu 1 lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Amestecam bine

8 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Somon la gratar

Somon la gratar

Pisam usturoiul cu sare si il amestecam cu condimentele si cu sucul de lamaie. In aceasta marinata

6 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O reteta apetisanta, multumim!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Sirop natural impotriva tuselor