autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Parpale

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2011

Ingrediente
500g de faina ,un pahar cu apa calduta,1/2 cub de drojdie,2-3linguri de ulei,putin zahar si putina sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se pune in apa calduta zaharul,sarea si drojdia se amesteca si se lasa 5 minute sa creasca apoi se pune peste faina,in care s-a pus inainte uleiul,si sew framanta.Se lasa la crescut 30 de minute si apoi se intind foi rotunde(ca niste clatite) si se pun in tigaia incinsa cu putin ulei(ca la clatite).Se tin si pe o parte si pe cealalata ,iar dupa ce le-am terminat le putem umple pe fiecare din ele cu ciocolata,branza etc si sa le rulam sau le asamblam ca pe un tort(la fel cu orice copmpozitie dorim).Eu am pus gem de prune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parpale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Dau pe robot toate ingredientele,la sfarsit incoporez compozitia cu albusurile batute spuma. Tava

5 voturi    8 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Galusti cu gem

Galusti cu gem

Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca

16 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011

    Bune, bune si mie imi plac.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 500g de faina ,un pahar cu apa calduta,1/2 cub de drojdie,2-3linguri de ulei,putin zahar si putina sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bune, bune si mie imi plac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu cacao