autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Pasca

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2016

Ingrediente
25 g drojdie, 3 oua, 3 linguri zahar, 100 ml lapte caldut, 1 varf lingurita cu sare, putina apa calduta pentru maia, faina cat cuprinde, 100 ml ulei, , pentru crema de branza:, 500 g branza dulce, 5 linguri zahar,, 4 linguri smantana, 3 oua, Coaja de portocala la borcan si stafide, , 1 galbenus pentru uns., , Suficient pentru o pasca de 25x25cm.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute. Apoi se adauga restul de zahar, ouale, un varf de lingurita cu sare, laptele caldut si faina cat cuprinde. Se framanta bine, incorporand si uleiul, apoi se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru crema de branza: intr-un castron se amesteca bine branza dulce cu zaharul, ouale si smantana.

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde bine coca. Aceasta se asaza in tava pe foaie de copt, avand grija sa ridicam usor marginile cu degetele. Se umple cu crema de branza. Se presara stafide si coaja de portocala. Eu am pus doar pe jumatate de pasca stafide, pentru ca nu toata lumea le agreeaza :) Se aranjeaza marginile, se unge cu 1 galbenus de ou batut bine si se da la cuptorul incins, la foc mic, pana se rumeneste (cam 40 de minute).

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/05/pasca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca in trei straturi

Pasca in trei straturi

Intai pregatim smantana: punem malai intr-un bol, punem deasupra un tifon impaturit in trei, punem

18 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Mai întâi de toate am frământat aluatul. Într-un castron încăpător

18 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Filimon Viorica , 28 mai 2020

    Mi-a plăcut mult

  • Fara foto

    Nela , 28 iulie 2019

    Foarte, foarte buna.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 25 g drojdie
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 varf lingurita cu sare
  • putina apa calduta pentru maia
  • faina cat cuprinde
  • 100 ml ulei
  • pentru crema de branza:
  • 500 g branza dulce
  • 5 linguri zahar,
  • 4 linguri smantana
  • 3 oua
  • Coaja de portocala la borcan si stafide
  • 1 galbenus pentru uns.
  • Suficient pentru o pasca de 25x25cm.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Filimon Viorica

Mi-a plăcut mult

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao