Pasca

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Pasca

Ingrediente

  • 25 g drojdie;
  • 3 oua;
  • 3 linguri zahar;
  • 100 ml lapte caldut;
  • 1 varf lingurita cu sare;
  • putina apa calduta pentru maia;
  • faina cat cuprinde;
  • 100 ml ulei;
  • pentru crema de branza:
  • 500 g branza dulce;
  • 5 linguri zahar,
  • 4 linguri smantana;
  • 3 oua;
  • Coaja de portocala la borcan si stafide;
  • 1 galbenus pentru uns.
  • Suficient pentru o pasca de 25x25cm.

Mod de preparare

Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute. Apoi se adauga restul de zahar, ouale, un varf de lingurita cu sare, laptele caldut si faina cat cuprinde. Se framanta bine, incorporand si uleiul, apoi se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru crema de branza: intr-un castron se amesteca bine branza dulce cu zaharul, ouale si smantana.

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde bine coca. Aceasta se asaza in tava pe foaie de copt, avand grija sa ridicam usor marginile cu degetele. Se umple cu crema de branza. Se presara stafide si coaja de portocala. Eu am pus doar pe jumatate de pasca stafide, pentru ca nu toata lumea le agreeaza :) Se aranjeaza marginile, se unge cu 1 galbenus de ou batut bine si se da la cuptorul incins, la foc mic, pana se rumeneste (cam 40 de minute).

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/05/pasca.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura