Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.Se bate cu mixerul untul dupa care se adauga smantana si galbenusurile care au fost frecate separat cu zaharul vanilat, esentele si coaja de portocale. Se adauga treptat faina si celelalte ingrediente incorporandu-se usor cu mana, pana se formeaza un aluat care se lasa la crescut la loc cald pentru aproximativ o ora. Stafidele le-am hidratat putin in cognac.Intre timp se freaca branza, smantana si ouale cu mixerul pana devine o compozitie cremoasa apoi se adauga restul ingredientelor amestecandu-se usor cu o lingura de lemn. Cine doreste o pasca mult mai fina poate da branza prin sita, eu o prefer in prima varianta. Se opreste o parte din aluat (1/3) pentru snurul impletit iar restul se intinde intr-o foaie mai subtire si se imbraca o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se varsa umplutura de branza si se aseaza deasupra snurul impletit. Se unge aluatul de deasupra cu galbenus de ou. Se da la cuptorul incalzit pentru aproximativ 50 de minute. Este gata cand s-a rumenit si aluatul de pe margini. Se taie cand s-a racit complet.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii