Pasca aromata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pasca aromata

Ingrediente

  • Minunata aceasta pasca, nemaipomenit de buna, incercati-o
  • Aluat :
  • 500 g faina de buna calitate
  • 200 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • Coaja rasa de portocale
  • Coaja rasa de lamaie
  • Esenta de rom
  • 170 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Umplutura :
  • 1 kg branza de vaci scursa
  • 200 ml smantana
  • 6 oua
  • 100 g gris
  • 300 g zahar
  • 300 g stafide asortate
  • Coaja de portocala
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 galbenus pentru uns
  • cognac

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.Se bate cu mixerul untul dupa care se adauga smantana si galbenusurile care au fost frecate separat cu zaharul vanilat, esentele si coaja de portocale. Se adauga treptat faina si celelalte ingrediente incorporandu-se usor cu mana, pana se formeaza un aluat care se lasa la crescut la loc cald pentru aproximativ o ora. Stafidele le-am hidratat putin in cognac.Intre timp se freaca branza, smantana si ouale cu mixerul pana devine o compozitie cremoasa apoi se adauga restul ingredientelor amestecandu-se usor cu o lingura de lemn. Cine doreste o pasca mult mai fina poate da branza prin sita, eu o prefer in prima varianta. Se opreste o parte din aluat (1/3) pentru snurul impletit iar restul se intinde intr-o foaie mai subtire si se imbraca o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se varsa umplutura de branza si se aseaza deasupra snurul impletit. Se unge aluatul de deasupra cu galbenus de ou. Se da la cuptorul incalzit pentru aproximativ 50 de minute. Este gata cand s-a rumenit si aluatul de pe margini. Se taie cand s-a racit complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor