autor:

oanapl

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Autor: oanapl (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oanapl (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2017

Ingrediente
12 oua, 500 g branza, 530 g smantana, 400 ml lapte, 550 g zahar macinat, 300 g unt, 1 cana nuca macinata (250g), 130 g cacao neagra, 120 g stafide, 5 plicuri zahar vanilat, esenta rom, 1/2 plic praf de copt, 1 lamaie, un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca, dar ai nevoie de o tava foarte mare si exista riscul sa ramana cruda in mijloc.

Mai intai pregatesti crema de ciocolata. Pui la fiert 250 ml lapte cu 200 g zahar si 100 g cacao pentru 5 minute. Lasi acest sirop la racit, apoi adaugi cana de nuca macinata (aprox 250 g), 4 oua batute bine, 30 g faina, 100 g unt, esenta de rom si un praf de sare.



Pentru blat folosesti: 2 oua, 100 g zahar, 150 ml lapte, 100 g unt, 30 g cacao, o jumatate plic praf de copt stins cu zeama de lamaie, 250 g faina.

Din aceste ingrediente faci o compozitie de consistenta celei de chec pe care o torni in tavile tapetate cu hartie de copt. Dai tavile la cuptor, pentru 15-20 minute (cat sa se intareasca putin blatul), la 170 de grade C.



Intre timp, pregatesti crema de branza. Amesteci 500 g branza dulce cu 2 galbenusuri, 30 g smantana, 100 g unt, 100 g stafide, 150 g zahar macinat, 2 plicuri zahar vanilat, si coaja rasa de la o lamaie.

Cele 2 albusuri le bati bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de branza.

Peste blatul de cacao scos din cuptor, adaugi stratul de branza si apoi stratul de ciocolata.



Introduci tavile in cuptor pentru 30 de minute.

Intre timp pregatesti crema de smantana.

Amesteci 500 g smantana cu 4 oua batute, 30 g faina, 3 plicuri zahar vanilat, 100 g zahar pudra si 20 g stafide.

Torni aceasta compozitie peste celelalte 3 straturi, presari stafidele si le mai dai la cuptor pentru 30 minute.

Dupa ce s-a rumenit frumos crema de smantana, scoti tavile si lasi pasca in tava pana se raceste complet, apoi treci usor un cutit pe marginile tavii si desfaci inelul de la tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob de Paste

Drob de Paste

Se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate

1 vot    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Scurgem bine stafidele de lichidul in care au stat. Pasul 2: Pregatim

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidare FFS005X

- 300 lei
1099.99 lei
799.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 12 oua
  • 500 g branza
  • 530 g smantana
  • 400 ml lapte
  • 550 g zahar macinat
  • 300 g unt
  • 1 cana nuca macinata (250g)
  • 130 g cacao neagra
  • 120 g stafide
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • esenta rom
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lamaie
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de oanapl
Cozonac de carne

Cozonac de carne

Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt, in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O

1 vot    0 comentarii
2h 5 min
Retete de Pasti
Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi

0 voturi    2 comentarii
7h 30 min
Retete de Pasti
Chec cu naut si spanac

Chec cu naut si spanac

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Tiramisu a la Margot Tiramisu a la Margot

Pentru această rețetă inspirație mi-a fost Tiramisu rețeta originală: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste,

6 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă din Bihor Ciorbă de miel reţetă din Bihor

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata... Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovii

31 voturi    6 comentarii
1h
Retete de Pasti
Prajitura vieneza