autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Pasca cu aluat de cacao si branza dulce

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2016

Ingrediente
Pentru a pregati trei pascute:, , Ingrediente pentru aluat:, -1 kg.faina de grau,, -3 linguri cacao,, -2 pachete unt,, -1 ou,, -1 praf de sare,, -4 linguri de zahar,, -coaja de la o portocala,, -1 esenta de rom,, -150 ml.lapte dulce,, -1 cub de drojdie., , Ingrediente pentru umplutura de branza:, -3 kg.branza dulce de vaci,, -500 gr.smantana grasa,, -8 linguri zahar,, -coaja de la o portocala,, -1 esenta de rom,, -3 linguri gris,, -250 gr.stafide brune., , Ingrediente pentru uns pasca:, -2 oua,, -2 linguri de miere de albine.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Mod de pregatire pentru aluat:
-Se cerne faina de grau intr-un vas,peste faina se adauga drojdia stinsa cu lapte dulce,caldut la temperatura camerei si zaharul.Se adauga cacao,esenta,un praf de sare,coaja de porocala,oul si untul la temperatura camerei si se framanta un aluat,suficient de tare.Dupa framantare se pune aluatul la frigider,pana cand se pregateste compozitia de branza.
-Se pune intr-un vas branza dulce de vaci,zaharul,esenta,stafidele,coaja de porocala,grisul si smantana si se omogenizeaza foarte bine.
-Se imparte aluatul in trei bucati egale,una se pregateste si celelalte se pun la frigider,pana cand le vine timpul de preparare.Se face o foaie rotunda mult mai mare decat diametrul tavii,se ruleaza pe sucitor si se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt.Se ridica aluatul pe marginile tavii,se taie surplusul de aluat si se pune peste aluat 1/3 din compozitia de branza.Din aluatul ramas se face un snur de aluat,care se impleteste in doua si se face o cruce peste aluat,se unge apoi pasca cu ou batut,se presoara stafide si se da tava la cuptorul incalzit deja.Se coace la foc potrivit.Cand este coapta se unge cu miere de albine.
Sfat:-incercati sa lasati pasca sa se raceasca in tava,asa nu riscati sa se strice si folositi mai multe tavi pentru pregatirea celorlalte pascute!
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat de cacao si branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel perfecta

Pulpa de miel perfecta

Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine ,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste

3 voturi    0 comentarii
3h 40 min
Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se pune faina intr-un vas si peste ea, se adauga oul, untul topit, sare, drojdia stinsa in lapte

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru a pregati trei pascute:
  • Ingrediente pentru aluat:
  • -1 kg.faina de grau,
  • -3 linguri cacao,
  • -2 pachete unt,
  • -1 ou,
  • -1 praf de sare,
  • -4 linguri de zahar,
  • -coaja de la o portocala,
  • -1 esenta de rom,
  • -150 ml.lapte dulce,
  • -1 cub de drojdie.
  • Ingrediente pentru umplutura de branza:
  • -3 kg.branza dulce de vaci,
  • -500 gr.smantana grasa,
  • -8 linguri zahar,
  • -coaja de la o portocala,
  • -1 esenta de rom,
  • -3 linguri gris,
  • -250 gr.stafide brune.
  • Ingrediente pentru uns pasca:
  • -2 oua,
  • -2 linguri de miere de albine.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Tigaie greceasca de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver