Coca-Se urmeaza toate instructiunile de la cozonac. Se lasa la crescut. Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Se pune foaia in forma bine unsa cu margarina sau ulei. Din treimea ramasa se impleteste un colac de dimensiune formei pentru pasca, o forma care poate avea 20-23 cm diametru.
Umplutura-Se lasa la crescut fara umplutura spre deosebire de cozonac. Inainte de a fi data la cuptor se pune umplutura. Nu faceti greseala s-o puneti la crescut cu branza la mijloc. Zaharul se va topi si veti avea o pasca cu sos :) si nefacuta.Se rade coaja de la jumatate de lamaie, daca aveti puteti sa puneti si putina coaja de portocala. Se amesteca toate ingredientele de la umplutura, se pun in forma, deasupra se pune colacul si se da la cuptor (preincalzit 350°F) aproximativ 45-55 minute.Se testeaza cu o scobitoare. Se lasa la racit in forma.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii