Ingrediente
Pentru aluat:, 3 oua, o cana de lapte, 500 gr faina, un pliculet de drojdie uscata, 100 ml ulei, arome (rom, coaja de lamaie), 100 gr zahar, , Pentru umplutura:, , 750 gr. brinza de vaci sarata, , 100 gr. unt, , 200 ml smintina, , 50 gr. gris, , 50 gr. faina, , 200 gr. zahar, , 5 oua, , 100 gr. stafide, , 30 ml de rom, , coaja rasa de portocala sau lamaie
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
1 vot
Mod de preparare
Se fac 4 suvite de grosimea unui creion, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisandu-se alternativ doua cite doua.
In spatiul din mijloc se pune umplutura. Se freaca brinza intr-un castron pina ce se omogenizeaza ca o crema, se adauga galbenusurile, untul topit (dar rece), smantana, grisul, faina, coaja de portocala rasa si stafidele, care s-au tinut o ora in rom sau lapte.
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, o lingura de rom si cind compozitia s-a intarit se pune peste brinza, amestecind usor cu telul sau prin rasturnare.
Aluatul se preseaza cu mina lateral, inalt pe marginile tavii, iar la mijloc se pune crema, care se niveleaza.
Se aseaza deasupra un gratar din aluat, se unge cu ou si se da pasca la copt in cuptorul incalzit pana devine aurie!