autor:

Fara foto

» » Prajituri

Pasca cu branza

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
Pentru aluat:, 3 oua, o cana de lapte, 500 gr faina, un pliculet de drojdie uscata, 100 ml ulei, arome (rom, coaja de lamaie), 100 gr zahar, , Pentru umplutura:, , 750 gr. brinza de vaci sarata, , 100 gr. unt, , 200 ml smintina, , 50 gr. gris, , 50 gr. faina, , 200 gr. zahar, , 5 oua, , 100 gr. stafide, , 30 ml de rom, , coaja rasa de portocala sau lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din suvite de aluat impletit.

Se fac 4 suvite de grosimea unui creion, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisandu-se alternativ doua cite doua.

In spatiul din mijloc se pune umplutura. Se freaca brinza intr-un castron pina ce se omogenizeaza ca o crema, se adauga galbenusurile, untul topit (dar rece), smantana, grisul, faina, coaja de portocala rasa si stafidele, care s-au tinut o ora in rom sau lapte.

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, o lingura de rom si cind compozitia s-a intarit se pune peste brinza, amestecind usor cu telul sau prin rasturnare.

Aluatul se preseaza cu mina lateral, inalt pe marginile tavii, iar la mijloc se pune crema, care se niveleaza.

Se aseaza deasupra un gratar din aluat, se unge cu ou si se da pasca la copt in cuptorul incalzit pana devine aurie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Drojdia o frecam cu putin ulei. Facem o gaura in mijlocul fainii,

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Aluat Se face maia din 2 cubulete drojdie proaspata, ce de dizolva in apa calda, se adauga si un

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • o cana de lapte
  • 500 gr faina
  • un pliculet de drojdie uscata
  • 100 ml ulei
  • arome (rom
  • coaja de lamaie)
  • 100 gr zahar
  • Pentru umplutura:
  • 750 gr. brinza de vaci sarata
  • 100 gr. unt
  • 200 ml smintina
  • 50 gr. gris
  • 50 gr. faina
  • 200 gr. zahar
  • 5 oua
  • 100 gr. stafide
  • 30 ml de rom
  • coaja rasa de portocala sau lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si crema fina de lapte