autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Pasca cu branza

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2016

Ingrediente
ingrediente-, pentru aluat-, 1 kg.faina de grau,, 50 gr,drojdie proaspata,, 100 gr.unt,, 3 galbenusuri,, 500 ml .lapte fiert si racit,, coaja de la o portocala,, 54 linguri de zahar,, 3 plicuri de zahar vanilat,, o esenta de vanilie,, 50 ml.ulei., un varf de cutit de sare., pentru umplutura-, 1 kg.branza de vaci dulce,, 100 gr.branza sarata,, 200 gr.smantana,, 1 esenta de vanilie,, coaja de la o portocala,, 100 gr,stafide,, 5 linguri de zahar,, 2 oua+ albusurile de la galbenusile puse la aluat., pentru uns-, 2 oua,, 1 lingura de zahar,, 1 lingura de miere de albine.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina de grau intr-un vas,peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar ,un picut de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara,adaugam galbenusurile ,zaharul vanilat,esenta,coaja de portocala rasa prin razatoarea mica,untul la temperatura camerei si framantam foarte bine un aluat suficient de tare ,mai spre final adaugam si uleiul si framantam pana se desprinde usor aluatul de pe vas,facem apoi semnul sfintei cruci,acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca.
Pregatim umplutura-
Se pune branza dulce si cea sarata intr-un vas si le framantam foarte bine sa nu ramana cocolosi,adaugam zaharul,esenta,coaja de portocala rasa prin razatoarea mica,ouale si albusurile,stafidele si omogenizam bine compozitia.
Cand aluatul a crescut il impartim in doua bucati egale,din aceste doua bucati vom pregati doua pasti.Asezam hartie de copt in tavi unse cu un pic de ulei.
Facem o foaie rotunda din aluat si o asezam in tava,apoi facem trei snururi din aluat,le impletim in trei si asezam snurul in tava pe marginine,apoi turnam jumatate din compozitia de branza peste aluat,din aluat facem o cruce impletita in doua pe care o punem peste pasca si din bucatele mici de aluat facem floricele,ungem apoi pasca cu ou batut spuma cu zahar si dam tava la cuptor la foc potrivit in cuptorul incalzit in prealabil pentru circa o ora.Cand este coapta pasca ,scoatem tava si ungem cu miere de albine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu branza si stafide

Pasca cu branza si stafide

Branza de vaci o amestecam cu sarea, zaharul, ouale si esenta de vanilie. Dupa ce am omogenizat bine

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • ingrediente-
  • pentru aluat-
  • 1 kg.faina de grau,
  • 50 gr,drojdie proaspata,
  • 100 gr.unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 500 ml .lapte fiert si racit,
  • coaja de la o portocala,
  • 54 linguri de zahar,
  • 3 plicuri de zahar vanilat,
  • o esenta de vanilie,
  • 50 ml.ulei.
  • un varf de cutit de sare.
  • pentru umplutura-
  • 1 kg.branza de vaci dulce,
  • 100 gr.branza sarata,
  • 200 gr.smantana,
  • 1 esenta de vanilie,
  • coaja de la o portocala,
  • 100 gr,stafide,
  • 5 linguri de zahar,
  • 2 oua+ albusurile de la galbenusile puse la aluat.
  • pentru uns-
  • 2 oua,
  • 1 lingura de zahar,
  • 1 lingura de miere de albine.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

222 voturi    43 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

5 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Drob Pascal