autor:

susu

» » Dulciuri diverse

Pasca cu branza

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2016

Ingrediente
Coca :, , - 500 grame faina, - 25 gr drojdie proaspata, - 150 gr zahar, - Coaja de la ½ lamaie si ½ portocala, - 2 galbenusuri, - 2 albusuri, - 200 ml lapte rece, - ¼ lgt esenta de rom, - ½-1 esenta vanilie, - 100-125 gr unt sau margarina (eu nu folosesc decat unt), - 1 ou pentru uns blatul, - 1 lgt esenta vanilie, , Umplutura, , 500 grame branza vaci, 3-4 oua, 125 gr zahar, 100 gr stafide asortate si negre si aurii, 2 pliculete zahar vanilat, Coaja de lamaie (coaja se rade doar partea colorata fara a se ajunge la partea alba)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei mai putin albusurile care trebuie sa fie reci sa iasa spuma si laptele. Din cantitatile de mai sus se opresc 2-3 linguri de lapte din cei 200 ml si 1-2 lg faina. Intr-un vas se topeste untul pe aragaz la foc mica poi se adauga laptele rece si galbenusurile. Se incalzeste pana e cald darn u fierbinte. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si vanilie si coaja rasa. Se adauga albusurile in compozitie si se amesteca putin. Faina se masoara si se cerne de doua ori. Cele doua linguri de lapte oprite se incalzeste putin si se pune peste drojdie cu cele doua linguri de faina si se amesteca putin pana face bule. Se lasa la cald 20 min pana creste un pic. Intr-un vas se pune faina cernuta si in mijloc se pune din compozitia de drojdie cate putin si se amesteca bine de pe peretii vasului inspre centru. Cand se curate peretii vasului usor nu mai trebuie faina. Aluatul trebuie sa fie un pic elastic. Aluatul se bate putin si se face bila. Se aseaza intr-un lighean uns cu putin ulei si se tavaleste prin el. Se acopera cu un prosop curat si se pune la loc cald. Se fereste de curentii de aer si se tine la loc cald vreo ora pana creste. Din 2/3 compozitie se intinde o foaie rotunda pe musamaua curata unsa cu putin ulei (de 2-3 cm grosime) si se pune in forma rotunda tapetata. Din treimea ramasa se impleteste un colac din 3 fire, de dimensiunea formei de pasca (diametru 20-23)

Umplutura:

Peste foaia rotunda din forma se aseaza colacul de jur imprejur si se mai lasa sa creasca putin. Se amesteca zaharul cu galbenusurile bine, se adauga esentele, branza si stafidele care au fost hidratate in rom sis curse, coaja de lamaie si portocala, albusul batut spuma. Se gusta sa vedem daca mai trebuie zahar. In mijlocul formei de tarta se presara gris si abea apoi se pune umplutura de branza ca altfel nu mai creste. Se unge colacul cu ou . Se da la cuptorul incalzit pentru 55 minute. In primele 20 minute nu se deschide cuptorul. Se testeaza aluatul cu scobitoarea. Daca branza ti se pare moale si nefacuta mai lasi pasca dar o ungi mereu cu ou san u se arda. Oricum compozitia de branza este fara faina si se va inchega dupa racire. Dupa ce inchidem focul se intredeschide usa cuptorului si pasca se lasa la racit acolo.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca poloneza cu branza de vaci

Pasca poloneza cu branza de vaci

Aceasta pasca este putin deosebita de pasca cu aluatul de cozonac avand baza un aluat de chec de

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
PASCA CU BRANZA

PASCA CU BRANZA

Mod de preparare Aluatul Se dizolva drojdia cu lapte. Separat se bat albusurile spuma, se adauga

16 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Coca :
  • - 500 grame faina
  • - 25 gr drojdie proaspata
  • - 150 gr zahar
  • - Coaja de la ½ lamaie si ½ portocala
  • - 2 galbenusuri
  • - 2 albusuri
  • - 200 ml lapte rece
  • - ¼ lgt esenta de rom
  • - ½-1 esenta vanilie
  • - 100-125 gr unt sau margarina (eu nu folosesc decat unt)
  • - 1 ou pentru uns blatul
  • - 1 lgt esenta vanilie
  • Umplutura
  • 500 grame branza vaci
  • 3-4 oua
  • 125 gr zahar
  • 100 gr stafide asortate si negre si aurii
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Coaja de lamaie (coaja se rade doar partea colorata fara a se ajunge la partea alba)

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Desert cu iaurt , piersici şi ananas