autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Pasca cu branza dulce

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 aprilie 2017

Ingrediente
 aluat:, 300 gr faina de grau, 50 gr unt, 1 ou, 2 linguri zahar vanilat, cu grad scazut de vanilie, drojdie cat o nuca, 150 ml lapte dulce, 50 ml ulei, 1 praf de sare, ,  umplutura:, 500 gr branza dulce de vaci, 2 linguri smantana, 2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie, 2 oua, 100 gr stafide, 1 praf de sare, ,  uns pasca:, 1 ou

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas si peste ea, se adauga oul, untul topit, sare, drojdia stinsa in lapte dulce cu zaharul vanilat si se framanta un aluat, potrivit de tare.

Spre final, se adauga ulei, putin cate putin, si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas si de pe mana, apoi se lasa sa se odihneasca, pana ce isi dubleaza volumul.

Se pune intr-un vas branza, zaharul, ouale, smantana, sare, stafide si se omogenizeaza bine.

Se rupe o bucata de aluat si se face o foaie care se asaza in tava in care s-a pus hartie de copt. Se rup bucatele mici de aluat si se intind pe masa de lucru sub forma de fir si se impletesc in trei, dupa care se asaza pe marginea tavii peste foaia de aluat. Se pune compozitie de branza, se mai face din aluat un fir impletit in forma de cruce si se pune pe mijloc, se unge pasca cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja, la foc potrivit, pentru circa o ora.

Cand este rumenita, se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca, apoi se poate scoate apucand-o de marginile hartiei de copt, asta daca nu ati folosit o tava cu fund detasabil.

Sa aveti pofta, dragilor!
Se pune faina intr-un vas si peste ea, se adauga oul, untul topit, sare, drojdia stinsa in lapte dulce cu zaharul vanilat si se framanta un aluat, pot
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Aluat: Se fierb 200ml lapte, se ia de pe foc si se adauga 100gr faina amestecand foarte repede.

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Pască cu brânză dulce

Pască cu brânză dulce

Pune într-un castron brânza şi mai mărunţeşte-o dacă este bulgări. Sparge ouăle şi separă

6 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  •  aluat:
  • 300 gr faina de grau
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar vanilat
  • cu grad scazut de vanilie
  • drojdie cat o nuca
  • 150 ml lapte dulce
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de sare
  •  umplutura:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie
  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 1 praf de sare
  •  uns pasca:
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Drob

Drob

Se fierb maruntaiele in apa si sare, dupa care se lasa la rece, se clatesc si se taie in bucatele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Friptura de iepure

Friptura de iepure

Se portioneaza iepurele, se pune intr-o tava, se adauga peste el toate ingredientele,mai sus mentionate,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Pentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea, acum foarte multi

11 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele