autor:

Elly

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Pasca cu branza dulce si stafide

Autor: Elly (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elly (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2011

Ingrediente
Aluat:500 gr faina alba, 25 gr drojdie proaspata, 220 ml lapte, 2 oua, 120 gr zahar, 1 pachet zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 1 esenta rom, Crema de brânză dulce cu stafide:, 500 gr brânză proaspată de vaci, 4 ouă, 150 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 lg coajă rasă de lămâie, 100 gr unt, 1 lg griş, 1 lg făină, 1/2 linguriţă praf de copt, 100 gr stafide, 3-4 lg rom

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Făina se cerne şi pe pune intr-un lighean, se adaugă drojdia dizolvată în lapte călduţ îndulcit. Separat, într-un alt vas, se bat ouăle cu zahărul şi cu puţină sare, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă coaja de lămâie, zahărul vanilat şi se amestecă până se omogenizează. Dacă aluatul este prea tare se mai adaugă lapte. Se amestecă şi se frământă aluatul până când se desprinde de pe mână şi de pe pereţii vasului unde se află aluatul. Se adaugă treptat untul topit.
Când este gata, aluatul se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la dospit într-un loc cald.
Umplutura:
Branza de vaci se scurge de apa intr-o sita marunta si se amesteca cu galbenusurile de ou, untul topit, smântana, zahar, sare, coaja de lămâie, zahar vanilat si stafidele spalate si inmuiate in apa. Se amesteca bine. Se adauga, faina, gris, si dupa ce se amesteca bine si pune umplutura in forma in care ati asezat aluatul, ca intr-un cosulet.Se unge cu ou. Pe deasupra umpluturii se poate se pot pune aluat rasucit de grosimea unui creion, asezat in forma de grilaj.
Se baga la cuptor la foc moderat sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

350g faina 3 albusuri spuma o jumatate cana de zahar pudra 8 linguri de ulei de framantat la final 1

24 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la

32 voturi    18 comentarii
4h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aniri Usor , 18 aprilie 2014

    Se adaugă treptat untul topit .....care unt? Din brânză? Că în aluat nu văd nici un pic de unt pe lista de ingrediente....

  • Fara foto

    Lili Zamfirescu , 18 aprilie 2014

    Se adaugă treptat untul topit .....care unt? Din brânză? Că în aluat nu văd nici un pic de unt pe lista de ingrediente....

  • Fara foto

    Gabriela Gaby , 17 aprilie 2014

    si praful de copt?ce facem cu el?o juma de linguritza..deh nu-i prea mult..deci puteti sa vi-l bagati in.. kur..

    • Fara foto

      Sorea Vali , 17 aprilie 2014

      Cred ca se poate pune unt , sau smantana si albusurile batute spuma ???e o parere proprie .cred ca s-a strecurat o greseala .

    • Fara foto

      Eugenia Niculescu , 17 aprilie 2014

      la mod de preparare e trecuta smantana la ingradiente nu va bateti joc

    • Fara foto

      Coca Bolea , 16 aprilie 2014

      ce cantitate de unt si cu praful de copt ce se face-

    • Fara foto

      Andrada Cristinariu , 12 decembrie 2013

      buna ,buna.......

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2011

      Ce aromat si frumos!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • Aluat:500 gr faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 220 ml lapte
  • 2 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta rom
  • Crema de brânză dulce cu stafide:
  • 500 gr brânză proaspată de vaci
  • 4 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lg coajă rasă de lămâie
  • 100 gr unt
  • 1 lg griş
  • 1 lg făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 100 gr stafide
  • 3-4 lg rom

Raporteaza reteta

Retete
de Elly
Spaghete la cuptor

Spaghete la cuptor

Se pun pastele in 2,5 l apa in clocot , sarata dupa gust . Se amsteca pastele din cand in cand .

10 voturi    6 comentarii
1h
Paste si pizza
Prajitura ''Noapte venetiana''

Prajitura ''Noapte venetiana''

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

49 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cornulete

Cornulete

Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul, se adauga ouale,zaharul

14 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Ce aromat si frumos!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Savarine