Pasca cu branza dulce si stafide

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza dulce si stafide

Ingrediente

  • Aluat:500 gr faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 220 ml lapte
  • 2 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta rom
  • Crema de brânză dulce cu stafide:
  • 500 gr brânză proaspată de vaci
  • 4 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lg coajă rasă de lămâie
  • 100 gr unt
  • 1 lg griş
  • 1 lg făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 100 gr stafide
  • 3-4 lg rom

Mod de preparare

Făina se cerne şi pe pune intr-un lighean, se adaugă drojdia dizolvată în lapte călduţ îndulcit. Separat, într-un alt vas, se bat ouăle cu zahărul şi cu puţină sare, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă coaja de lămâie, zahărul vanilat şi se amestecă până se omogenizează. Dacă aluatul este prea tare se mai adaugă lapte. Se amestecă şi se frământă aluatul până când se desprinde de pe mână şi de pe pereţii vasului unde se află aluatul. Se adaugă treptat untul topit.

Când este gata, aluatul se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la dospit într-un loc cald.

Umplutura:

Branza de vaci se scurge de apa intr-o sita marunta si se amesteca cu galbenusurile de ou, untul topit, smântana, zahar, sare, coaja de lămâie, zahar vanilat si stafidele spalate si inmuiate in apa. Se amesteca bine. Se adauga, faina, gris, si dupa ce se amesteca bine si pune umplutura in forma in care ati asezat aluatul, ca intr-un cosulet.Se unge cu ou. Pe deasupra umpluturii se poate se pot pune aluat rasucit de grosimea unui creion, asezat in forma de grilaj.

Se baga la cuptor la foc moderat sa se rumeneasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor