Ingrediente
Aluat:500 gr faina alba, 25 gr drojdie proaspata, 220 ml lapte, 2 oua, 120 gr zahar, 1 pachet zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 1 esenta rom, Crema de brânză dulce cu stafide:, 500 gr brânză proaspată de vaci, 4 ouă, 150 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 lg coajă rasă de lămâie, 100 gr unt, 1 lg griş, 1 lg făină, 1/2 linguriţă praf de copt, 100 gr stafide, 3-4 lg rom
Dificultate: Medie | Timp: 2h
10 voturi
Mod de preparare
Când este gata, aluatul se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la dospit într-un loc cald.
Umplutura:
Branza de vaci se scurge de apa intr-o sita marunta si se amesteca cu galbenusurile de ou, untul topit, smântana, zahar, sare, coaja de lămâie, zahar vanilat si stafidele spalate si inmuiate in apa. Se amesteca bine. Se adauga, faina, gris, si dupa ce se amesteca bine si pune umplutura in forma in care ati asezat aluatul, ca intr-un cosulet.Se unge cu ou. Pe deasupra umpluturii se poate se pot pune aluat rasucit de grosimea unui creion, asezat in forma de grilaj.
Se baga la cuptor la foc moderat sa se rumeneasca.
Sorea Vali , 17 aprilie 2014
Cred ca se poate pune unt , sau smantana si albusurile batute spuma ???e o parere proprie .cred ca s-a strecurat o greseala .
Eugenia Niculescu , 17 aprilie 2014
la mod de preparare e trecuta smantana la ingradiente nu va bateti joc
Coca Bolea , 16 aprilie 2014
ce cantitate de unt si cu praful de copt ce se face-
Andrada Cristinariu , 12 decembrie 2013
buna ,buna.......
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2011
Ce aromat si frumos!*****