Pasca cu branza dulce si stafide

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza dulce si stafide

Ingrediente

  • Aluat:500 gr faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 220 ml lapte
  • 2 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta rom
  • Crema de brânză dulce cu stafide:
  • 500 gr brânză proaspată de vaci
  • 4 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lg coajă rasă de lămâie
  • 100 gr unt
  • 1 lg griş
  • 1 lg făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 100 gr stafide
  • 3-4 lg rom

Mod de preparare

Făina se cerne şi pe pune intr-un lighean, se adaugă drojdia dizolvată în lapte călduţ îndulcit. Separat, într-un alt vas, se bat ouăle cu zahărul şi cu puţină sare, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă coaja de lămâie, zahărul vanilat şi se amestecă până se omogenizează. Dacă aluatul este prea tare se mai adaugă lapte. Se amestecă şi se frământă aluatul până când se desprinde de pe mână şi de pe pereţii vasului unde se află aluatul. Se adaugă treptat untul topit.

Când este gata, aluatul se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la dospit într-un loc cald.

Umplutura:

Branza de vaci se scurge de apa intr-o sita marunta si se amesteca cu galbenusurile de ou, untul topit, smântana, zahar, sare, coaja de lămâie, zahar vanilat si stafidele spalate si inmuiate in apa. Se amesteca bine. Se adauga, faina, gris, si dupa ce se amesteca bine si pune umplutura in forma in care ati asezat aluatul, ca intr-un cosulet.Se unge cu ou. Pe deasupra umpluturii se poate se pot pune aluat rasucit de grosimea unui creion, asezat in forma de grilaj.

Se baga la cuptor la foc moderat sa se rumeneasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise