autor:

diana

» » , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pasca cu branza dulce

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
500g faina, 40g drojdie, 30g zahar, 50ml ulei, 4 galbenusuri, 300ml lapte caldut, 1/2 lingurita sare, coaja rasa de la 1/2 lamaie, , pt umplutura:, 500g branza dulce, 3 oua, 100ml smatana, 200g zahar, 4 linguri faina, 4 linguri gris, 100g stafide, 2 pliculete zahar vanilat, coaja rasa sau zeama de la o lamaie, , pt uns, 1 galbenus de ou, 2 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul, apoi punem pe rand galbenusul, uleiul, coaja de lamaie,sarea, laptele si la urma faina bine cernuta.Se framanta bine aluatul...am folosit MP.
Se lasa la crescut apoi se scoate aluatul din cuva, se opreste cam 1/3 din el pt facut marginile si pt crucea.
Ungem bine cu unt tava in care urmeaza sa coacem Pasca si o presaram cu faina.
Intindem o foaie de 1 cm grosime pe fundul tavii si de jur imprejur punem marginile impletite sau rasucite.Lasam sa creasca 30 minute apoi punem umplutura de branza.
Stafidele le punem la inmuiat in putina apa calduta
Frecam branza cu smantana, galbenusurile si zahar, adaugam faina, grisul, vanilia si lamaia.
Albusurile ramase se bat spuma si se amesteca usor cu compozitia de branza, se adauga si stafidele.
Umplem pasca cu compozitia obtinuta si o mai lasam putin sa creasca ...cam 10 minute, apoi o ungem bine cu galbenus de ou si lapte si o punem la cuptor.
Pt a ramane coaja moale cand o scoatem din cuptor o acoperim cu un prosop curat inmuiat in apa rece si stors.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Aluat: Se fierb 200ml lapte, se ia de pe foc si se adauga 100gr faina amestecand foarte repede.

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

    Foarte reusita!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Bine mai arata !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Arata tare frumos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      buna pasca, Diana!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Da frumoasa mai e!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      In familia mea, fara pasca nu exista - este mai savurata decat cozonacul, deci, ffff buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Frumoasa pasca Diana.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Tare gustoasa este intr-adevar...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Tare bine arata!felicitari

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Buna si frumoasa pasca ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 40g drojdie
  • 30g zahar
  • 50ml ulei
  • 4 galbenusuri
  • 300ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • pt umplutura:
  • 500g branza dulce
  • 3 oua
  • 100ml smatana
  • 200g zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri gris
  • 100g stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa sau zeama de la o lamaie
  • pt uns
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

21 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

8 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte reusita!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Muffins cu sirop de afine
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania