Pasca cu branza si ciocolata

Se pune faina intr-un vas.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -300 gr faina de grau
  • -1 ou
  • -1 cub de unt, cam asa cat sa iasa un aluat suficient de tare
  • -50 ml lapte dulce
  • -2 linguri zahar vanilat cu grad redus de vanilie
  • -1 praf de sare
  • -drojdie cat un galbenus de ou
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -2 kg branza de vaci dulce
  • -250 gr stafide
  • -250 gr smantana
  • -250 gr zahar vanilat cu grad redus de vanilie
  • -5 oua de rata
  • -100 gr biscuiti simpli
  • Pentru ornare:
  • -1 ciocolata de 100 gr
  • -1 cub mic de unt sau o lingura de smantana grasa

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune un praf de sare, oul, untul topit, drojdia stinsa cu lapte dulce caldut si zaharul vanilat si se framanta un aluat, dupa care se face semnul crucii peste aluat, se pune un prosop peste vas si se lasa sa creasca si sa isi dubleze volumul.

Se pune branza intr-un vas, se adauga smantana, zaharul, stafide, oua si biscuitii sfaramati in bucati potrivit de mari. Biscuitii au rol de a trage tot lichidul din branza si smantana, ca sa nu se imprastie si se omogenizeaza bine compozitia.

Cand aluatul a crescut, se face o foaie foarte subtire si se pune intr-o tava in care s-a pus hartie, se pune compozitia de branza peste aluat, se mai pune peste branza un ou batut si se da tava la cuptor, pentru circa o ora, la foc potrivit, la cuptorul gata incins.

Cand pasca este coapta, se scoate din cuptor si se toarna peste ea ciocolata topita la bain-marie cu putin unt sau smantana. Sa aveti pofta, dragilor!

Aceasta pasca este pentru pretentiosi care nu doresc sa manance mult aluat, este mai mult decat o pasca, este o prajitura minunata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise