Se pune faina intr-un vas.
Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune un praf de sare, oul, untul topit, drojdia stinsa cu lapte dulce caldut si zaharul vanilat si se framanta un aluat, dupa care se face semnul crucii peste aluat, se pune un prosop peste vas si se lasa sa creasca si sa isi dubleze volumul.
Se pune branza intr-un vas, se adauga smantana, zaharul, stafide, oua si biscuitii sfaramati in bucati potrivit de mari. Biscuitii au rol de a trage tot lichidul din branza si smantana, ca sa nu se imprastie si se omogenizeaza bine compozitia.
Cand aluatul a crescut, se face o foaie foarte subtire si se pune intr-o tava in care s-a pus hartie, se pune compozitia de branza peste aluat, se mai pune peste branza un ou batut si se da tava la cuptor, pentru circa o ora, la foc potrivit, la cuptorul gata incins.
Cand pasca este coapta, se scoate din cuptor si se toarna peste ea ciocolata topita la bain-marie cu putin unt sau smantana. Sa aveti pofta, dragilor!
Aceasta pasca este pentru pretentiosi care nu doresc sa manance mult aluat, este mai mult decat o pasca, este o prajitura minunata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii