Ingrediente
ptr umplutura cu brinza, , 125 gr brinza de vaca, 250 gr brinza 5% moale de uns pe piine, coaja de lamaie rasa, 1 punga praf de vanilie ptr prajituri, 50 gr de zahar, ptr uns 1ou batut, , ptr umplutura cu ciocolata, 125 gr de brinza de vaca, 250 gr de brina 5% moale, 100 gr de ciocolata topita, 100 gr de zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
10 voturi
Mod de preparare
Dupa ce am facut aluatul si l-am lasat sa creasca am pregatit umplutura.
Eu am amestecat intii brinzeturile impreuna si le-am frecat bine pina au devenit ca o pasta dupa care am impartit in parti egale.
ptr umplutura cu vanilie- am adaugat la brinza coaja rasa de lamaie -praful de crema si zaharul si am amestecat totul impreuna pina a devenit ca o crema si am dat-o putin la rece.
ptr umplutura cu ciocolata-am topit ciocolata la cuptorul cu micro-unde si am adaugat la brinza impreuna cu zaharul am amestecat pina a devenit o crema de ciocolata.
Aluatul la-m impartit in trei portii.
Din prima portie am intins o foaie destul de subtire pe care am asezat-o intr-o tava rotunda de 26cm unsa cu putin ulei(se poate folosi tava de tarta).Marginile de aluat care au ramas in afara le-am taiat am turnat umplutura de vanilie si din resturile de aluat am facut un colacel subtire pe care l-am pus pe marginea prajiturii.Am batut oul cu putina apa si am uns toata pasca cu ou si pe colacelul de pe margine si am presarat pe colacei zahar si scortisoara macinata.
La fel am pregatit pasca cu ciocolata si le-am dat la copt la 180 de grade pina se rumenesc frumos.
Din ultima foaie de aluat intinsa am taiat triunghiuri si am uns cu crema de ciocolata de la borcan si le-am rulat ca cornuri. Le-am uns cu ou si am presarat deasupra putina scortisoara.
Totul a iesit minunat si numai cu un singur kg de faina.