autor:

kok miori

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Pasca cu brinza si pasca cu ciocolata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2010

Ingrediente
ptr umplutura cu brinza, , 125 gr brinza de vaca, 250 gr brinza 5% moale de uns pe piine, coaja de lamaie rasa, 1 punga praf de vanilie ptr prajituri, 50 gr de zahar, ptr uns 1ou batut, , ptr umplutura cu ciocolata, 125 gr de brinza de vaca, 250 gr de brina 5% moale, 100 gr de ciocolata topita, 100 gr de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

aluat ptr cozonac-eu amfacut alautul de la reteta Cranch cu ciocolata -nr 89 numai ca am dublat cantitatile.



Dupa ce am facut aluatul si l-am lasat sa creasca am pregatit umplutura.



Eu am amestecat intii brinzeturile impreuna si le-am frecat bine pina au devenit ca o pasta dupa care am impartit in parti egale.



ptr umplutura cu vanilie- am adaugat la brinza coaja rasa de lamaie -praful de crema si zaharul si am amestecat totul impreuna pina a devenit ca o crema si am dat-o putin la rece.



ptr umplutura cu ciocolata-am topit ciocolata la cuptorul cu micro-unde si am adaugat la brinza impreuna cu zaharul am amestecat pina a devenit o crema de ciocolata.



Aluatul la-m impartit in trei portii.

Din prima portie am intins o foaie destul de subtire pe care am asezat-o intr-o tava rotunda de 26cm unsa cu putin ulei(se poate folosi tava de tarta).Marginile de aluat care au ramas in afara le-am taiat am turnat umplutura de vanilie si din resturile de aluat am facut un colacel subtire pe care l-am pus pe marginea prajiturii.Am batut oul cu putina apa si am uns toata pasca cu ou si pe colacelul de pe margine si am presarat pe colacei zahar si scortisoara macinata.



La fel am pregatit pasca cu ciocolata si le-am dat la copt la 180 de grade pina se rumenesc frumos.

Din ultima foaie de aluat intinsa am taiat triunghiuri si am uns cu crema de ciocolata de la borcan si le-am rulat ca cornuri. Le-am uns cu ou si am presarat deasupra putina scortisoara.

Totul a iesit minunat si numai cu un singur kg de faina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu brinza si pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza si stafide

Clatite cu branza si stafide

Pentru compozitie: Se bat ouale spuma se adauga laptele,un varf de sare, esenta de rom,uleiul

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Bilute cu visine

Bilute cu visine

Punem visinile din visinata la scurs, si pregatim bilutele. Apa cu zaharul si cu untul se pun

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2014

    multumesc de felicitari este foarte usor de facut

  • Fara foto

    Georgeta Blaschke Dumitrache , 18 august 2014

    Un deliciu de tort

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    este delicioasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • ptr umplutura cu brinza
  • 125 gr brinza de vaca
  • 250 gr brinza 5% moale de uns pe piine
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 punga praf de vanilie ptr prajituri
  • 50 gr de zahar
  • ptr uns 1ou batut
  • ptr umplutura cu ciocolata
  • 125 gr de brinza de vaca
  • 250 gr de brina 5% moale
  • 100 gr de ciocolata topita
  • 100 gr de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

multumesc de felicitari este foarte usor de facut

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Chec de albus