aluat ptr cozonac-eu amfacut alautul de la reteta Cranch cu ciocolata -nr 89 numai ca am dublat cantitatile.
Dupa ce am facut aluatul si l-am lasat sa creasca am pregatit umplutura.
Eu am amestecat intii brinzeturile impreuna si le-am frecat bine pina au devenit ca o pasta dupa care am impartit in parti egale.
ptr umplutura cu vanilie- am adaugat la brinza coaja rasa de lamaie -praful de crema si zaharul si am amestecat totul impreuna pina a devenit ca o crema si am dat-o putin la rece.
ptr umplutura cu ciocolata-am topit ciocolata la cuptorul cu micro-unde si am adaugat la brinza impreuna cu zaharul am amestecat pina a devenit o crema de ciocolata.
Aluatul la-m impartit in trei portii.
Din prima portie am intins o foaie destul de subtire pe care am asezat-o intr-o tava rotunda de 26cm unsa cu putin ulei(se poate folosi tava de tarta).Marginile de aluat care au ramas in afara le-am taiat am turnat umplutura de vanilie si din resturile de aluat am facut un colacel subtire pe care l-am pus pe marginea prajiturii.Am batut oul cu putina apa si am uns toata pasca cu ou si pe colacelul de pe margine si am presarat pe colacei zahar si scortisoara macinata.
La fel am pregatit pasca cu ciocolata si le-am dat la copt la 180 de grade pina se rumenesc frumos.
Din ultima foaie de aluat intinsa am taiat triunghiuri si am uns cu crema de ciocolata de la borcan si le-am rulat ca cornuri. Le-am uns cu ou si am presarat deasupra putina scortisoara.
Totul a iesit minunat si numai cu un singur kg de faina.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii