autor:

Fara foto

» » Prajituri

Pasca cu ciocolata

Autor: florinot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florinot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
aluat: 350 g faina, 150 g unt, 2-3 linguri zahar pudra, 2 linguri smantana, 1 galbenus, sare, 1 lingurita praf de copt, crema: 2 pahare de zahar, 0,5 l lapte, 5 oua, 50 g unt, 50 g cacao, 4 linguri de faina

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se formeaza un aluat din care se intinde o foaie. Se unge cu ulei o tava de pasca si se tapeteaza cu faina. Se aseaza foaia de aluat in tava, inclusiv pe marginile tavii.

Crema: se bat 2 oua cu un pahar de zahar. Se adauga jumatate din lapte si apoi se incorporeaza faina si cacaua. Se pune si restul de lapte si se pune la foc mic, amestecandu-se pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa la racit. Separat se freaca 3 galbenusuri cu un pahar de zahar pana se topeste. Se zbat cele 3 albusuri ramase si se incorporeaza in galbenusuri. Compozitia aceasta se amesteca in compozitia fiarta. Crema rezultata se toarna in tava, se taie marginile aluatului ca sa aiba un aspect frumos si se da la cuptor pe care trebui sa-l avem incalzit deja. Se lasa la cuptor cam o ora si jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pasca cu branza si ciocolata

Pasca cu branza si ciocolata

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune un praf de sare, oul, untul topit, drojdia stinsa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pasca cu brinza si pasca cu ciocolata

Pasca cu brinza si pasca cu ciocolata

aluat ptr cozonac-eu amfacut alautul de la reteta Cranch cu ciocolata -nr 89 numai ca am dublat cantitatile. Dupa

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • aluat: 350 g faina
  • 150 g unt
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • crema: 2 pahare de zahar
  • 0,5 l lapte
  • 5 oua
  • 50 g unt
  • 50 g cacao
  • 4 linguri de faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Dobos