autor:

» » Prajituri

Pasca cu ciocolata

Autor: florinot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florinot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
aluat: 350 g faina, 150 g unt, 2-3 linguri zahar pudra, 2 linguri smantana, 1 galbenus, sare, 1 lingurita praf de copt, crema: 2 pahare de zahar, 0,5 l lapte, 5 oua, 50 g unt, 50 g cacao, 4 linguri de faina

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se formeaza un aluat din care se intinde o foaie. Se unge cu ulei o tava de pasca si se tapeteaza cu faina. Se aseaza foaia de aluat in tava, inclusiv pe marginile tavii.

Crema: se bat 2 oua cu un pahar de zahar. Se adauga jumatate din lapte si apoi se incorporeaza faina si cacaua. Se pune si restul de lapte si se pune la foc mic, amestecandu-se pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa la racit. Separat se freaca 3 galbenusuri cu un pahar de zahar pana se topeste. Se zbat cele 3 albusuri ramase si se incorporeaza in galbenusuri. Compozitia aceasta se amesteca in compozitia fiarta. Crema rezultata se toarna in tava, se taie marginile aluatului ca sa aiba un aspect frumos si se da la cuptor pe care trebui sa-l avem incalzit deja. Se lasa la cuptor cam o ora si jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata

Mod de preparare aluat: 1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua, drojdia si sarea. 2.Puneti

8 voturi    3 comentarii
2h
Retete de Pasti
Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • aluat: 350 g faina
  • 150 g unt
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • crema: 2 pahare de zahar
  • 0,5 l lapte
  • 5 oua
  • 50 g unt
  • 50 g cacao
  • 4 linguri de faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Napolitane cu nuca,stafide,rahat,merisoare ,glazurate cu crema de cacao