autor:

Fara foto

» » Prajituri

Pasca cu ciocolata

Autor: florinot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florinot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
aluat: 350 g faina, 150 g unt, 2-3 linguri zahar pudra, 2 linguri smantana, 1 galbenus, sare, 1 lingurita praf de copt, crema: 2 pahare de zahar, 0,5 l lapte, 5 oua, 50 g unt, 50 g cacao, 4 linguri de faina

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se formeaza un aluat din care se intinde o foaie. Se unge cu ulei o tava de pasca si se tapeteaza cu faina. Se aseaza foaia de aluat in tava, inclusiv pe marginile tavii.

Crema: se bat 2 oua cu un pahar de zahar. Se adauga jumatate din lapte si apoi se incorporeaza faina si cacaua. Se pune si restul de lapte si se pune la foc mic, amestecandu-se pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa la racit. Separat se freaca 3 galbenusuri cu un pahar de zahar pana se topeste. Se zbat cele 3 albusuri ramase si se incorporeaza in galbenusuri. Compozitia aceasta se amesteca in compozitia fiarta. Crema rezultata se toarna in tava, se taie marginile aluatului ca sa aiba un aspect frumos si se da la cuptor pe care trebui sa-l avem incalzit deja. Se lasa la cuptor cam o ora si jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pasca cu branza si ciocolata

Pasca cu branza si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol amestecam , cu mana, oul cu untul si smantana. Adaugam zaharul, praful de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata

Mod de preparare aluat: 1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua, drojdia si sarea. 2.Puneti

8 voturi    3 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • aluat: 350 g faina
  • 150 g unt
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • crema: 2 pahare de zahar
  • 0,5 l lapte
  • 5 oua
  • 50 g unt
  • 50 g cacao
  • 4 linguri de faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec Tigru