autor:

Fara foto

» » Prajituri

Pasca cu ciocolata

Autor: florinot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florinot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
aluat: 350 g faina, 150 g unt, 2-3 linguri zahar pudra, 2 linguri smantana, 1 galbenus, sare, 1 lingurita praf de copt, crema: 2 pahare de zahar, 0,5 l lapte, 5 oua, 50 g unt, 50 g cacao, 4 linguri de faina

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se formeaza un aluat din care se intinde o foaie. Se unge cu ulei o tava de pasca si se tapeteaza cu faina. Se aseaza foaia de aluat in tava, inclusiv pe marginile tavii.

Crema: se bat 2 oua cu un pahar de zahar. Se adauga jumatate din lapte si apoi se incorporeaza faina si cacaua. Se pune si restul de lapte si se pune la foc mic, amestecandu-se pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa la racit. Separat se freaca 3 galbenusuri cu un pahar de zahar pana se topeste. Se zbat cele 3 albusuri ramase si se incorporeaza in galbenusuri. Compozitia aceasta se amesteca in compozitia fiarta. Crema rezultata se toarna in tava, se taie marginile aluatului ca sa aiba un aspect frumos si se da la cuptor pe care trebui sa-l avem incalzit deja. Se lasa la cuptor cam o ora si jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Pască cu ciocolata

Pască cu ciocolata

Mai intai de toate facem maiaua, amestecind toate ingredientele si lăsăm vasul la loc cald pina

11 voturi    5 comentarii
3h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • aluat: 350 g faina
  • 150 g unt
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • crema: 2 pahare de zahar
  • 0,5 l lapte
  • 5 oua
  • 50 g unt
  • 50 g cacao
  • 4 linguri de faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Inghetata falsa Inghetata falsa

Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se topească zahărul, se adaugă gălbenușurile frecate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere