autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pasca cu smantana

Autor: florinot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florinot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
Aluat:80 g unt, g faina,80 g zahar,1 ou fiert dat prin razatoare,1 galbenus crud,un praf de sare, crema: 1 kg de smantana stoarsa, 6 oua,400 g zahar,un praf de sare,esenta de vanilie,4 linguri gris, 2 linguri de faina

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Aluat:Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza un aluat tare.Se intinde pe o planseta.Se ia o tava de pasca, se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.Aluatul se pune in tava avand grija sa ridicam aluatul pe marginile tavii.
Crema:Smantana stoarsa se pune intr-un castron mare.Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se topeste .Se adauga si albusurile batute spuma.Acest amestec se toarna in smantana.Se adauga un praf de sare,4 linguri de gris, 2 linguri de faina si esenta de vanilie.Se amesteca.
Se toarna crema in tava, peste aluat si se da la cuptorul preincalzit.Se lasa la foc mic cam o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluatul de cozonac se împarte în 3 părți. Din doua părți de aluat se întinde foaie și se

7 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri
Pasca cu branza, smantana si stafide

Pasca cu branza, smantana si stafide

Din toate ingredientele se face un aluat care se lasa la rece 2 ore impachetat in folie. Apoi se

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dragan oana , 13 aprilie 2009

    Cine a facut pasca cu smantana? Este sigur cu 150 g de faina? Va rog dati un raspuns.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

    Smantana o tin de cu seara intr-un servet, pe faina de malai si obtin sigur smantana dorita. Fac si eu reteta asta, e foarte delicata.

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Aluat:80 g unt, g faina,80 g zahar,1 ou fiert dat prin razatoare,1 galbenus crud,un praf de sare
  • crema: 1 kg de smantana stoarsa
  • 6 oua,400 g zahar,un praf de sare,esenta de vanilie,4 linguri gris
  • 2 linguri de faina

Raporteaza reteta

dragan oana

Cine a facut pasca cu smantana? Este sigur cu 150 g de faina? Va rog dati un raspuns.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Melomakarona