autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pasca cu smantana

Autor: florinot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florinot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
Aluat:80 g unt, g faina,80 g zahar,1 ou fiert dat prin razatoare,1 galbenus crud,un praf de sare, crema: 1 kg de smantana stoarsa, 6 oua,400 g zahar,un praf de sare,esenta de vanilie,4 linguri gris, 2 linguri de faina

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Aluat:Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza un aluat tare.Se intinde pe o planseta.Se ia o tava de pasca, se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.Aluatul se pune in tava avand grija sa ridicam aluatul pe marginile tavii.
Crema:Smantana stoarsa se pune intr-un castron mare.Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se topeste .Se adauga si albusurile batute spuma.Acest amestec se toarna in smantana.Se adauga un praf de sare,4 linguri de gris, 2 linguri de faina si esenta de vanilie.Se amesteca.
Se toarna crema in tava, peste aluat si se da la cuptorul preincalzit.Se lasa la foc mic cam o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluatul de cozonac se împarte în 3 părți. Din doua părți de aluat se întinde foaie și se

6 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri
Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dragan oana , 13 aprilie 2009

    Cine a facut pasca cu smantana? Este sigur cu 150 g de faina? Va rog dati un raspuns.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

    Smantana o tin de cu seara intr-un servet, pe faina de malai si obtin sigur smantana dorita. Fac si eu reteta asta, e foarte delicata.

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Aluat:80 g unt, g faina,80 g zahar,1 ou fiert dat prin razatoare,1 galbenus crud,un praf de sare
  • crema: 1 kg de smantana stoarsa
  • 6 oua,400 g zahar,un praf de sare,esenta de vanilie,4 linguri gris
  • 2 linguri de faina

Raporteaza reteta

dragan oana

Cine a facut pasca cu smantana? Este sigur cu 150 g de faina? Va rog dati un raspuns.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta aromata de toamna Placinta aromata de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu magiun de prune si nuca