autor:

OANA

» » Prajituri

Pasca din aluat cu smantana

Autor: OANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2012

Ingrediente
Pentru aluat:, 400 g faina, 400 g zahar, 400 g smantana, 4 aoua, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 fiola esenta de vanilie, cate 1 lingura unt si faina pentru tava, Pentru umplutura:, 400 g branza dulce, 100 g zahar, 2 oua, 2 linguri faina, stafide, coaja de lamaie sau portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Bati ouale cu zaharul si zaharul vanilat, adaugi treptat smantana, praful de copt, esenta de vanilie si faina. Omogenizezi aluatul
Amesteci branza dulce cu ouale batute, zaharul, faina, stafidele si arome dupa gust.
Ungi cu unt si tapetezi cu faina o tava cu dimensiunile de aproximativ 25x35 cm sau o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Pui jumatate din aluat, intinzi umplutura, apoi acoperi cu aluatul ramas, pe care il intepi din loc in loc cu furculita
Coci pasca in cuptorul cald, la foc mijlociu, timp de 30 minute. O scoti din tava dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca din aluat cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec de ciocolata glazurat

Chec de ciocolata glazurat

Mai intai punem pe foc intr-un vas laptele si ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana in momentul

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura cu crema de portocala

Prajitura cu crema de portocala

Foile: Separam 3 oua. Mixam galbenusurile spuma cu 3 linguri de zahar, adaugam 3 linguri de lapte,

5 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 400 g smantana
  • 4 aoua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • cate 1 lingura unt si faina pentru tava
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza dulce
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • stafide
  • coaja de lamaie sau portocala

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Spirale cu ciocolata