autor:

OANA

» » Prajituri

Pasca din aluat cu smantana

Autor: OANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2012

Ingrediente
Pentru aluat:, 400 g faina, 400 g zahar, 400 g smantana, 4 aoua, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 fiola esenta de vanilie, cate 1 lingura unt si faina pentru tava, Pentru umplutura:, 400 g branza dulce, 100 g zahar, 2 oua, 2 linguri faina, stafide, coaja de lamaie sau portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Bati ouale cu zaharul si zaharul vanilat, adaugi treptat smantana, praful de copt, esenta de vanilie si faina. Omogenizezi aluatul
Amesteci branza dulce cu ouale batute, zaharul, faina, stafidele si arome dupa gust.
Ungi cu unt si tapetezi cu faina o tava cu dimensiunile de aproximativ 25x35 cm sau o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Pui jumatate din aluat, intinzi umplutura, apoi acoperi cu aluatul ramas, pe care il intepi din loc in loc cu furculita
Coci pasca in cuptorul cald, la foc mijlociu, timp de 30 minute. O scoti din tava dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca din aluat cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi de nuca si biscuiti

Prajitura cu foi de nuca si biscuiti

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitoarea.Foile

6 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Tort cu caise si frisca

Tort cu caise si frisca

Se prepara frisca: smintina de frisca - tinuta la rece in prealabil - se bate cu mixerul cca 2-3

7 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 400 g smantana
  • 4 aoua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • cate 1 lingura unt si faina pentru tava
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza dulce
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • stafide
  • coaja de lamaie sau portocala

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema fina de branza si fructe