autor:

OANA

» » Prajituri

Pasca din aluat cu smantana

Autor: OANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2012

Ingrediente
Pentru aluat:, 400 g faina, 400 g zahar, 400 g smantana, 4 aoua, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 fiola esenta de vanilie, cate 1 lingura unt si faina pentru tava, Pentru umplutura:, 400 g branza dulce, 100 g zahar, 2 oua, 2 linguri faina, stafide, coaja de lamaie sau portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Bati ouale cu zaharul si zaharul vanilat, adaugi treptat smantana, praful de copt, esenta de vanilie si faina. Omogenizezi aluatul
Amesteci branza dulce cu ouale batute, zaharul, faina, stafidele si arome dupa gust.
Ungi cu unt si tapetezi cu faina o tava cu dimensiunile de aproximativ 25x35 cm sau o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Pui jumatate din aluat, intinzi umplutura, apoi acoperi cu aluatul ramas, pe care il intepi din loc in loc cu furculita
Coci pasca in cuptorul cald, la foc mijlociu, timp de 30 minute. O scoti din tava dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca din aluat cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si nuca

Prajitura cu mere si nuca

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina.

8 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu fructe (prune)

Prajitura cu fructe (prune)

Se amesteca ingredientele in ordinea enumerarii lor, astfel:se separa galbenusele si se amesteca

71 voturi    19 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 400 g smantana
  • 4 aoua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • cate 1 lingura unt si faina pentru tava
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza dulce
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • stafide
  • coaja de lamaie sau portocala

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Boema Prajitura Boema

Pentru blat se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele. Făina cu praful

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarta "Martisor"