autor:

OANA

» » Prajituri

Pasca din aluat cu smantana

Autor: OANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2012

Ingrediente
Pentru aluat:, 400 g faina, 400 g zahar, 400 g smantana, 4 aoua, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 fiola esenta de vanilie, cate 1 lingura unt si faina pentru tava, Pentru umplutura:, 400 g branza dulce, 100 g zahar, 2 oua, 2 linguri faina, stafide, coaja de lamaie sau portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Bati ouale cu zaharul si zaharul vanilat, adaugi treptat smantana, praful de copt, esenta de vanilie si faina. Omogenizezi aluatul
Amesteci branza dulce cu ouale batute, zaharul, faina, stafidele si arome dupa gust.
Ungi cu unt si tapetezi cu faina o tava cu dimensiunile de aproximativ 25x35 cm sau o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Pui jumatate din aluat, intinzi umplutura, apoi acoperi cu aluatul ramas, pe care il intepi din loc in loc cu furculita
Coci pasca in cuptorul cald, la foc mijlociu, timp de 30 minute. O scoti din tava dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca din aluat cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec Kit-Kat

Chec Kit-Kat

1. Folositi doua din pachetele de napolitane pentru compozitie si doua pentru ornat. Cele care se

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Prajitura fina cu mere

Prajitura fina cu mere

Spalam merele, le indepartam casuta cu seminte si le dam pe razatoare , cu tot cu coaja. Adaugam

20 voturi    20 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 400 g smantana
  • 4 aoua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • cate 1 lingura unt si faina pentru tava
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza dulce
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • stafide
  • coaja de lamaie sau portocala

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
COSULETE CU FRUCTE