Autor:
susu (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 01 mai 2016
Ingrediente
1 kg branza de vaci grasa, 500 gr mascarpone sau smantana foarte grasa, 300 gr zahar pudra, 8 oua separate, 4 lg gris, 100 gr stafide, coaja de citrice, esenta rom, coniac, sofran pentru culoare, o fiola de vanilie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Stafidele se hidrateaza in coniac si rom. Sofranul se desface in putina apa calda sau esenta dupa care se strecoara de firicele. Branza si mascarpone la aceeasi temperatura se amesteca impreuna. Galbenusurile se mixeaza cu esentele, coaja de citrice, vanilia fiola si sofranul dizolvat si strecurat. Albusurile la temperatura camerei se bat spuma cu putina zeama de lamaie apoi adaugi treptat zaharul pudra. Se adauga restul ingredientelor in branza, se amesteca si se pune in tava tapetata cu unt si gris. Siropul de la stafide se pune la branza si stafidele deasupra compozitiei. Spre sfarsitul coacerii ungem pasca cu ou si sofran.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara coca" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate