Pasca fara coca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pasca fara coca

Ingrediente

  • 1 kg branza de vaci grasa
  • 500 gr mascarpone sau smantana foarte grasa
  • 300 gr zahar pudra
  • 8 oua separate
  • 4 lg gris
  • 100 gr stafide
  • coaja de citrice
  • esenta rom
  • coniac
  • sofran pentru culoare
  • o fiola de vanilie

Mod de preparare

Stafidele se hidrateaza in coniac si rom. Sofranul se desface in putina apa calda sau esenta dupa care se strecoara de firicele. Branza si mascarpone la aceeasi temperatura se amesteca impreuna. Galbenusurile se mixeaza cu esentele, coaja de citrice, vanilia fiola si sofranul dizolvat si strecurat. Albusurile la temperatura camerei se bat spuma cu putina zeama de lamaie apoi adaugi treptat zaharul pudra. Se adauga restul ingredientelor in branza, se amesteca si se pune in tava tapetata cu unt si gris. Siropul de la stafide se pune la branza si stafidele deasupra compozitiei. Spre sfarsitul coacerii ungem pasca cu ou si sofran.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor