Pasca in straturi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pasca in straturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 50 g margarina
  • 2 linguri smantana
  • faina cat cuprinde , coca sa fie foarte, foarte moale
  • Crema:
  • 1 kg branza de vaci(scursa foarte bine)
  • 1 praf de copt
  • 300 g zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 8 oua
  • 200 g smantana (scursa in tifon pe faina de porumb)
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri gris
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 50 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g nuca prajita
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • stafide
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Blatul

se incorporeaza ingredientele, se framanta coca pana se dezlipeste de mana. Se tapeteaza tava detasabila atat pe fundul tavii si pe pereti.(un strat foarte subtire)

Galbenusurile se amesteca, cu un varf de sare si se lasa 1/2 ora, dupa care se mixeaza cu zaharul.

Branza se da pe robot, se adauga untul,galbenusurille cu zaharul, faina, grisul, praful de copt, zaharul vanilat, smantana.La final se incorporeaza 4 albusuri batute spuma cu o lingurita zeama de lamaie si un praf de sare.

Aceasta compozitie se imparte in 3 vase:

- in primul vas se adauga cacao si esenta de rom, se asterne in tava.

Peste acest strat se asaza un strat de stafide

- In al doilea castron se adauga mac, se asterne in tava peste stafide.

- In al treilea castron se adauga nuca de cocos, stafide, coaja de lamaie, cateva picaturi de esenta de vanilie, se asaza peste stratul cu mac si se da la copt in cuptorul incins(eu am realizat o cruce din stafide, se pot folosi bucatele de caise confiate)Se coace cam o ora si jumatate, depinde de cuptor.

- Cu 15 minute inainte sa fie gata, se adauga

2 albusuri (ramase) batute spuma cu zaharul pudra, o ligurita de zeama de lamaie si nuca prajita, macinata.

Pralina trebuie sa fie uscata. Se inchide cuptorl si se mai lasa cateva minute. (se poate rade ciocolata, sub forma de cruce)Se scoate din cuptor, se lasa in tava pana se raceste, apoi se asaza pe un platou rotund.Taiem cand e rece. Se poate face in orice perioada a anului, ca si prajitura cu branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise