autor:

Stefana

» » Dulciuri diverse

Pasca in trei straturi

Autor: Stefana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stefana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 mai 2010

Ingrediente
Aluat:, 2 oua, ½ cana lapte, 2 linguri de zahar, 2 linguri ulei, ½ cub de drojdie, 1 lingura cacao, faina - cat cuprinde, sare, arome, Umplutura:, 500 gr branza dulce, 1 cana zahar, 100 gr stafide, 5 oua, 1 lingura gris, sare, rom, Glazura, 3 oua, 3 linguri zahar, 6 linguri nuca macinata, 2 linguri cacao, rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

32 voturi

Mod de preparare

Se bate zaharul cu ouale, se adauga laptele si uleiul. Se freaca drojdia cu putin zahar. Se cerne faina cu cacaua. Se amesteca toate, astfel incat sa rezulte un aluat nu prea tare care sa poata fi intins in foaie – nu se lasa la crescut.
Umplutura: stafidele spalate in putina apa calda se pun intr-o ceasca cu esenta de rom, se bat albusurile spuma cu zaharul, branza se paseaza bine, bine si amesteca cu galbenusurile care au fost frecate cu putina sare pentru a-si intensifica culoarea. Se amesteca toate si se pun in cratita peste foia de aluat.
Se unge o cratita (eu am folosit una de 3 l) cu margarina sau unt si se tapeteaza cu faina.
Foia de aluat se intinde si se aseaza in cratita, se presara cu o lingura de gris si se pune umplutura. (Marginile aluatului se ridica doar cam 5 cm pe peretii cratitei)
Se baga cratita in cuptorul incalzit si se coace cam 25-30 min astfel incat sa se intareasca branza deasupra.
Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand, cu miscari verticale, galbenusurile, nucile amestecate cu cacaua si esenta. Aceasta compozitie se toarna deasupra si se mai coace cam 30 min - este gata daca atunci cand o incercam cu un betisor acesta iese curat.
Se lasa in cratita sa se raceasca si apoi se restoarna pe o farfurie si se pudreaza cu zahar vanilat - este delicioasa.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca in trei straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca in trei straturi

Pasca in trei straturi

Intai pregatim smantana: punem malai intr-un bol, punem deasupra un tifon impaturit in trei, punem

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ochi de păun

Ochi de păun

Se amestecă ingredientele pentru aluat. Se întind 2 foi, cam de 15 cm lăţime fiecare. Pe margini

10 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Foarte buna!

  • Fara foto

    Emma , 18 mai 2010

    arata bine, dar...........cata faina trebuie la aluat ca nu scrie la ingrediente?

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Am salvat-o pentru anul viitor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

32 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • ½ cana lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • ½ cub de drojdie
  • 1 lingura cacao
  • faina - cat cuprinde
  • sare
  • arome
  • Umplutura:
  • 500 gr branza dulce
  • 1 cana zahar
  • 100 gr stafide
  • 5 oua
  • 1 lingura gris
  • sare
  • rom
  • Glazura
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • rom

Raporteaza reteta

Retete
de Stefana
Mancare de urzici

Mancare de urzici

Se aleg urzicile si se spala f bine. Se pune ceapa taiata marunt la calit, apoi se adauga si morcovul

40 voturi    5 comentarii
40 min
Retete de post
Ciorba de mazare si cartofi

Ciorba de mazare si cartofi

Ceapa, morcovul, patrunjelul si pastarnacul se toaca si se calesc putin in ulei, apoi se adauga o

50 voturi    6 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cus-cus cu ciuperci

Cus-cus cu ciuperci

Se taie ceapa pestisori, ardeiul fideluta, ciupercutele in sferturi si se pun la calit. Se adauga

38 voturi    2 comentarii
50 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Pepene galben umplut cu fructe si inghetata