autor:

Stefana

» » Dulciuri diverse

Pasca in trei straturi

Autor: Stefana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Stefana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 mai 2010

Ingrediente
Aluat:, 2 oua, ½ cana lapte, 2 linguri de zahar, 2 linguri ulei, ½ cub de drojdie, 1 lingura cacao, faina - cat cuprinde, sare, arome, Umplutura:, 500 gr branza dulce, 1 cana zahar, 100 gr stafide, 5 oua, 1 lingura gris, sare, rom, Glazura, 3 oua, 3 linguri zahar, 6 linguri nuca macinata, 2 linguri cacao, rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

31 voturi

Mod de preparare

Se bate zaharul cu ouale, se adauga laptele si uleiul. Se freaca drojdia cu putin zahar. Se cerne faina cu cacaua. Se amesteca toate, astfel incat sa rezulte un aluat nu prea tare care sa poata fi intins in foaie – nu se lasa la crescut.
Umplutura: stafidele spalate in putina apa calda se pun intr-o ceasca cu esenta de rom, se bat albusurile spuma cu zaharul, branza se paseaza bine, bine si amesteca cu galbenusurile care au fost frecate cu putina sare pentru a-si intensifica culoarea. Se amesteca toate si se pun in cratita peste foia de aluat.
Se unge o cratita (eu am folosit una de 3 l) cu margarina sau unt si se tapeteaza cu faina.
Foia de aluat se intinde si se aseaza in cratita, se presara cu o lingura de gris si se pune umplutura. (Marginile aluatului se ridica doar cam 5 cm pe peretii cratitei)
Se baga cratita in cuptorul incalzit si se coace cam 25-30 min astfel incat sa se intareasca branza deasupra.
Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand, cu miscari verticale, galbenusurile, nucile amestecate cu cacaua si esenta. Aceasta compozitie se toarna deasupra si se mai coace cam 30 min - este gata daca atunci cand o incercam cu un betisor acesta iese curat.
Se lasa in cratita sa se raceasca si apoi se restoarna pe o farfurie si se pudreaza cu zahar vanilat - este delicioasa.
Pofta buna!!!
Se bate zaharul cu ouale, se adauga laptele si uleiul. Se freaca drojdia cu putin zahar. Se cerne faina cu cacaua. Se amesteca toate, astfel incat sa
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca in trei straturi" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Pasca in trei straturi

Pasca in trei straturi

Intai pregatim smantana: punem malai intr-un bol, punem deasupra un tifon impaturit in trei, punem

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Se amesteca praful de budinca cu faina, cacaoa, praful de copt si se lasa deoparte. Amesteci margarina

3 voturi    7 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Foarte buna!

  • Fara foto

    Emma , 18 mai 2010

    arata bine, dar...........cata faina trebuie la aluat ca nu scrie la ingrediente?

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Am salvat-o pentru anul viitor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

31 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • ½ cana lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • ½ cub de drojdie
  • 1 lingura cacao
  • faina - cat cuprinde
  • sare
  • arome
  • Umplutura:
  • 500 gr branza dulce
  • 1 cana zahar
  • 100 gr stafide
  • 5 oua
  • 1 lingura gris
  • sare
  • rom
  • Glazura
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • rom

Raporteaza reteta

Retete
de Stefana
Ciorba de mazare si cartofi

Ciorba de mazare si cartofi

Ceapa, morcovul, patrunjelul si pastarnacul se toaca si se calesc putin in ulei, apoi se adauga o

50 voturi    6 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Placinta cu foi subtiri si mere sau varza

Placinta cu foi subtiri si mere sau varza

Apa calduta se amesteca cu uleiul si otetul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt . Rezulta

45 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cartofi

Cartofi "ciufuliti"

Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se taie pestisori

39 voturi    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de tapioca cu lapte de cocos si lapte de soia Budinca de tapioca cu lapte de cocos si lapte de soia

Se pune tapioca intr-un castron cu apa cat s-o cuprinda si se lasa deoparte 30-40 minute sa se umfle. Se rastoarna apoi in vasul cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolatina vegana Ciocolatina vegana

Intr-o cratita, punem paharul de apa si inca o jumatate de pahar de apa si mierea sa se contopeasca, punem cacao si ciocolata si lasam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse