autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pasca rapida de Pasti

Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
pachet de aluat fraged, 1 kg de branza de vaci grasa, 5 oua, 200 g zahar tos, 100 g stafide, 1 galbenus de ou (albusu se poate introduce in compozitie ), 1 pachet zahar pudra cu aroma de vanilie, coaja de lamaie si portocala rasa, 2 linguri de smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se taie aluatul si se pune pe fundul unei tavi inalte (eventual de tort sau cratita sau vas iena)

Apoi tai o fasie groasa cam cat de inalta vrei sa fie pasca si o asez pe marginea vasului prinzandu-l prin presare de aluatul de pe fundul vasului.

Apoi se toarna compozitia de pasca care trebuie sa fi cu cca 1 cm sub marginea de aluat. Indoiti ince, incet marginea peste compozitie. Tot din aluat se fac impletituri pe care le puneti in cruce peste compozitie si le prindti de margini (pot fi fasi subtiri de aluat impletite de exemplu). Si gata la cuptor.

Compoziti: 1 kg de branza dulce, linguri de smantana, zahar pudra cu aroma de vanilie (de la dr. oetker), cam 4-5 linguri de zahar tos, coaja rasa de lamie si portocala, 5 oua. Se amesteca totul foarte bine. la sfarsit se adauga de stafide pe care le spati bine, le punti in cel putin 15 min.in apa calduta, le scurgeti bine so le uscati bine intr-un servetel de hartie. Se amesteca in compozitie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca rapida de Pasti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri pentru mic dejun

Cornuri pentru mic dejun

Intr-un vas punem drojdia si zaharul.Se freaca cu o lingura de lemn pana cand drojdia s-a dizolvat.Adaugam

1 vot    2 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Chec cu mirodenii(specific arab)

Chec cu mirodenii(specific arab)

Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate(faina,praful de copt,cacaua,zaharul,nucile,sarea,nucsoara,scortisoara, cuisoarele);bicarbonatul

10 voturi    12 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Cred ca e buna si usor de facut !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    este ok, o reteta de placinta cu branza.totusi nu prea cred ca este o mancare specifica celor din Antile,cel putin aici am gasit reteta.

  • aec21

    aec21 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Rapida reteta asta. La fel de rapid a fost si scrisa! "Compoziti: 1 kg de branza dulce, linguri de smantana, ", " Indoiti ince, incet " ... Sigur ai facut reteta asta si ti-a iesit sau ai scris-o doar asa, pentru ca ti s-a parut interesanta?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • pachet de aluat fraged
  • 1 kg de branza de vaci grasa
  • 5 oua
  • 200 g zahar tos
  • 100 g stafide
  • 1 galbenus de ou (albusu se poate introduce in compozitie )
  • 1 pachet zahar pudra cu aroma de vanilie
  • coaja de lamaie si portocala rasa
  • 2 linguri de smantana

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca e buna si usor de facut !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu