Se topeste margarina pe foc mic fara sa fiarba vreun pic. Se lasa deoparte ca sa se racoreasca. Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga margarina, branza de vaci bine scursa si sfaramata, smantana, coaja rasa de lamaie. Se adauga un varf de cutit de praf de copt si faina in ploaie, cu miscari de sus in jos, pana se obtine o compozitie groasa ca smantana. Se adauga stafidele, date prin faina. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit bine, ca pentru bezea, se incorporeaza in compozitia de branza. Se unge o forma de tort cu ulei, se pune hartie de copt care se unge si ea si se toarna compozitia. Se niveleaza bine si se da la cuptorul incins pentru 1 ora. Dupa ce s-a copt se scoate din forma de tort pe o farfurie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii