Reteta postata pe: 18 aprilie 2010
Ingrediente
-750 branza dulce, -5 oua, -10 linguri cu zahar, -250g smantana, -2-3 linguri cu smantana, -un varf de cutit de praf de copt, -100g stafide, -100g margarina, -1 lamaie, -2 plicuri zahar vanilat
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se topeste margarina pe foc mic fara sa fiarba vreun pic. Se lasa deoparte ca sa se racoreasca. Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga margarina, branza de vaci bine scursa si sfaramata, smantana, coaja rasa de lamaie. Se adauga un varf de cutit de praf de copt si faina in ploaie, cu miscari de sus in jos, pana se obtine o compozitie groasa ca smantana. Se adauga stafidele, date prin faina. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit bine, ca pentru bezea, se incorporeaza in compozitia de branza. Se unge o forma de tort cu ulei, se pune hartie de copt care se unge si ea si se toarna compozitia. Se niveleaza bine si se da la cuptorul incins pentru 1 ora. Dupa ce s-a copt se scoate din forma de tort pe o farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca rapida" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Se prepara intai aluatul de cacao: Se bat albusurile spuma tare. Apa si zaharul se pun la fiert la
2 voturi
1 comentariu
1h 30 min
Se pune pe foc zaharul, cu zah. vanilat , apa si se fierbe pana se formeaza un sirop, care ii facem
1 vot
0 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
danuca (Maestru bucatar) , 13 aprilie 2012
nu am inteles ce cantitate de faina se pune? ati trecut 2 cantitati diferite de smantana, dar ati uitat faina!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010
Foarte buna, arata bine, e imbietoare portia.