autor:

Camelia Grosu

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Pasca rapida

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Ingrediente
-750 branza dulce, -5 oua, -10 linguri cu zahar, -250g smantana, -2-3 linguri cu smantana, -un varf de cutit de praf de copt, -100g stafide, -100g margarina, -1 lamaie, -2 plicuri zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se topeste margarina pe foc mic fara sa fiarba vreun pic. Se lasa deoparte ca sa se racoreasca. Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga margarina, branza de vaci bine scursa si sfaramata, smantana, coaja rasa de lamaie. Se adauga un varf de cutit de praf de copt si faina in ploaie, cu miscari de sus in jos, pana se obtine o compozitie groasa ca smantana. Se adauga stafidele, date prin faina. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit bine, ca pentru bezea, se incorporeaza in compozitia de branza. Se unge o forma de tort cu ulei, se pune hartie de copt care se unge si ea si se toarna compozitia. Se niveleaza bine si se da la cuptorul incins pentru 1 ora. Dupa ce s-a copt se scoate din forma de tort pe o farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca rapida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca Jerbou

Prajitura cu nuca Jerbou

Se face o maia din cubul de drojdie, o lingura de zahar, laptele si o lingura de faina, care se lasa

97 voturi    21 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cupcake cu mousse de ciocolata

Cupcake cu mousse de ciocolata

Pentru compozitia brioselor, amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate. Intr-un alt bol, batem

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitrescu Gabriela , 04 aprilie 2015

    Ma-ti dezamagit! Unde-i gramajul fainii din lista cu ingrediente?

  • Maria_Nucsoiu

    Maria_Nucsoiu (Maestru bucatar) , 02 aprilie 2014

    250gr faina si 2-3 lg smantana..???

  • Fara foto

    Maria Nucsoiu , 02 aprilie 2014

    250gr faina si 2-3 lg smantana..????

    • danuca

      danuca (Maestru bucatar) , 13 aprilie 2012

      nu am inteles ce cantitate de faina se pune? ati trecut 2 cantitati diferite de smantana, dar ati uitat faina!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Foarte buna, arata bine, e imbietoare portia.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • -750 branza dulce
  • -5 oua
  • -10 linguri cu zahar
  • -250g smantana
  • -2-3 linguri cu smantana
  • -un varf de cutit de praf de copt
  • -100g stafide
  • -100g margarina
  • -1 lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Maria_Nucsoiu (Maestru bucatar)

250gr faina si 2-3 lg smantana..???

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Melci cu visine