Pasca - reteta casei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pasca  - reteta casei

Ingrediente

  • 750 g branza de vaci proaspata
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar tos
  • 3 linguri lapte praf
  • 1/4 kg smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/4 stafide
  • 100 g unt topit
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 pachete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom

Mod de preparare

Branza de vaci proaspata se scurge de zer,se sfarama foarte bine cu furculita pentru a evita formarea eventualelor cocoloase.Se adauga un praf de sare, galbenusurile de ou,zaharul,laptele praf, faina, smantana,stafidele,mirodeniile si untul topit(sa nu fie fierbinte).Se amesteca toate ingredintele pana se omogenizeaza ca o pasta.La urma se adauga usor albusurile batute spuma si din nou se amesteca totul,dar incet sa nu se lase compozitia.Se tapeteaza bine o forma sau o cratita cam de 3 kg cu hartie de copt unsa bine cu unt si presarata cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.

Puteti sa faceti separat o coculita mica din care sa faceti cateva baghete subtirele,impletite pentru a orna pasca sau sa decupati din coca diferite forme (iepurasi,frunzulite)...

Am copt doua pasculite (am dublat cantitatile) si au iesit amandoua aratoase si gustoase...

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi