autor:

Din bucataria familiei mele -homemade food

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Pasca Traditionala

Autor: Din bucataria familiei mele -homemade food (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Din bucataria familiei mele -homemade food (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2017

Ingrediente
300 g faina, 2 galbenusuri, 50 g zahar, 100 ml lapte, 100 g branza de vaci grasa, 60 g unt, un varf cutit sare, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, 25 g drojdie proaspata, Umplutura:, 1 ou, 2 albusuri, 250g branza de vaci, 60 g unt, 100 g zahar, 50 g stafide, 50 g smantana grasa, 35 g faina, sare, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluat: Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si drojdia, apoi se adauga si celalalte ingrediente, mai putin faina si se amesteca bine. Se adauga treptat faina si se framanta putin, cat sa se omogenizeze intr- un aluat compact care se lasa la dospit la cald, pana se isi dubleaza volumul.

Se scoate aluatul pe blatul infainat si se imparte in doua (o treime pentru baza si doua treimi pentru impletitura).

Bucata mare se imparte in doua bucati si se formeaza niste cordoane lungi si subtiri, astfel incat sa aiba lungimea cat circumferinta tavii. Partea mai mica se intinde cu sucitorul, iar impletitura se pune la margine, astfel incat sa formeze o coronita. Aluatul se mai lasa 20' -25' minute la dospit, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Umplutura pasca: Aluatul se unge cu un ou batut, pe toata marginea. Se separa ouale, iar albusurile se vor bate spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se adauga la celelalte ingredientele, iar albusurile se vor adauga la crema, amestecand cu o paleta incet. Umplutura obtinuta, se toarna in mijlocul aluatului. Se coace la foc mare (180 C) pentru 20 minute, apoi se reduce focul si se mai coace pentru alte cca. 20 minute.

Pasca se lasa la racit si apoi se scoate din forma. Se poate decora dupa bunul plac.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca Traditionala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca traditionala cu orez

Pasca traditionala cu orez

Pentru inceput pregatim maiaua din drojdie cu 5 linguri lapte caldut, 5 linguri zahar si putina faina,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Aluat: Drojdia

1 vot    0 comentarii
4h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 g branza de vaci grasa
  • 60 g unt
  • un varf cutit sare
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 25 g drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 1 ou
  • 2 albusuri
  • 250g branza de vaci
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 50 g stafide
  • 50 g smantana grasa
  • 35 g faina
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Din bucataria familiei mele -homemade food
Tort cu crema de violete

Tort cu crema de violete

Se separa albusul de galbenus, de la cele 4 oua. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Tiramisu a la Margot Tiramisu a la Margot

Pentru această rețetă inspirație mi-a fost Tiramisu rețeta originală: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste,

6 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă din Bihor Ciorbă de miel reţetă din Bihor

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata... Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovii

31 voturi    6 comentarii
1h
Retete de Pasti
Rulada Veselie in culori