autor:

andraconstantinescu

» » , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pasca traditionala cu branza si stafide

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2016

Ingrediente
Aluat (pentru doua pascute):, 50 g drojdie proaspata, 120 g zahar, 400 ml lapte caldut, 1 kg faina, 5 oua, un praf de sare, esenta de vanilie, 100 g unt topit, 50 - 100 ml ulei pentru framantare., Umplutura (pentru doua pascute):, 630 g branza de vaca, 1120 g branza pufoasa cu smantana, 300 g zahar, 6 oua, esenta de rom, 4 linguri de gris, doua linguri de amidon, 200 g de stafide., Pentru uns (pentru doua pascute):, doua galbenusuri, doua linguri lapte.

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Aluat:

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 5 linguri de lapte caldut si doua linguri de faina. Se lasa sa dospeasca, acoperind vasul cu o folie, apoi cu un prosop, si punandu-l la loc cald.

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie.

Se cerne faina intr-un vas mare, se face o adancitura in mijloc si se pun ouale cu zaharul si drojdia dospita. Se framanta compozitia, punand cate putin lapte caldut si unt topit (tot caldut). Dupa ce au fost toate ingredientele incorporate, se ung mainile cu ulei si se mai framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini, eventual se poate arunca in vas de mai multe ori. Se lasa din nou la dospit pana cand isi dubleaza volumul, acoperind vasul cu o folie, apoi cu un prosop, si punandu-l la loc cald.

Umplutura:

Se rade branza de vaca, se adauga peste ea branza pufoasa cu smantana, zaharul ouale, esenta, grisul si amidonul si se mixeaza. Se pun stafidele (spalate - se opresc cateva si pentru ornat) si se amesteca totul.

Asamblare:

Cand aluatul si-a dublat volumul, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi, se unge masa de lucru cu ulei, la fel si sucitorul si se pregatesc formele in care va fi asezata pasca: se ung cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.

Aluatul se imparte in doua si se face prima pasca, astfel: se imparte aluatul din nou in doua, se intinde o foaie pe masa de lucru, apoi se pune in forma, marginile lasadu-se in afara formei. Se adauga umplutura. Cu ajutorul unei foarfeci se poate taia surplusul de aluat de pe margini sau se pune aluatul asa cum este direct peste umplutura, dar cat mai spre marginea formei. Din restul aluatului se fac 3 fasii lungi, care se impletesc. Acestea se aseaza cu grija pe marginea aluatului si a umpluturii din forma. Se presara cateva stafide pe deasupra umpluturii. Se mai lasa aluatul sa creasca 10-15 minute, timp in care se pregateste si cea de-a doua pasca, in mod asemanator. Dupa ce aluatul a mai crescut, pasca se unge cu ajutorul unei pensule cu galbenusurile amestecate cu lapte si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos, apoi se introduce si cealalta pasca. Amandoua se lasa sa se raceasca in forme, apoi se pot scoate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de Iepure la Cuptor

Friptura de Iepure la Cuptor

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Scoatem bucatile de carne de iepure din marinata si le stergem bine. Pasul

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Drob de pui cu leurda

Drob de pui cu leurda

Pentru început punem la fiert ficatul curățat, in apa fără sare. Tăiem verdețurile mărunt

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • Aluat (pentru doua pascute):
  • 50 g drojdie proaspata
  • 120 g zahar
  • 400 ml lapte caldut
  • 1 kg faina
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt topit
  • 50 - 100 ml ulei pentru framantare.
  • Umplutura (pentru doua pascute):
  • 630 g branza de vaca
  • 1120 g branza pufoasa cu smantana
  • 300 g zahar
  • 6 oua
  • esenta de rom
  • 4 linguri de gris
  • doua linguri de amidon
  • 200 g de stafide.
  • Pentru uns (pentru doua pascute):
  • doua galbenusuri
  • doua linguri lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Muschi de porc sibian Muschi de porc sibian

Feliile de carne le batem ca pentru snitele, apoi le condimentam cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne asezam o felie subtire

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Cozonac Leopard Cozonac Leopard

Cozonacul leopard nu numai ca este usor de preparat, dar este si un deliciu cu care va puteti impresiona musafirii oricand, dar mai

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti