Ingrediente
Aluat, 350g faina, 1 praf de sare, 150ml lapte, 100-130g zahar, 70g unt, 3 galbenusuri de ou, 20g drojdie, esenta de vanilie, , Umplutura:, 500g branza dulce de vaci, 2-3 oua, 200g zahar, esenta de vanilie, 1 cescuta orez, 3 cescute lapte (pentru a fierbe orezul) + 3 linguri zahar, sare, , Pentru uns:, 1 galbenus de ou cu 5 linguri lapte
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Zaharul il amestecam cu laptele caldut si vanilia pana se topeste tot zaharul.
Intr-un bol punem faina cu praful de sare, adaugam pe rand drojdia crescuta, laptele dulce, galbenusurile si incepem sa omogenizam bine toate ingredientele. Vom obtine un aluat lipicios. Adaugam treptat si untul topit si caldut, framantam pana obtinem un aluat usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura:
Orezul il spalam bine si il fierbem in lapte pana scade tot laptele si orezul este umflat, adaugam si zaharul si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Branza o amestecam cu putina sare, zaharul, ouale si vanilia, adaugam si orezul fiert, apoi omogenizam bine totul.
Dupa ce a crescut aluatul il intindem cu mana, (ne ajutam de putin ulei), apoi il asezam int-o tava de 24cm pe care am uns-o cu ulei, adaugam umplutura, iar coca ramasa deasupra o dam peste umplutura.
Ungem cu galbenus de ou stins cu lapte, toata suprafata, apoi dam totul la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.