autor:

Daniela_Gherca

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Pasca traditionala cu orez

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2016

Ingrediente
Aluat, 350g faina, 1 praf de sare, 150ml lapte, 100-130g zahar, 70g unt, 3 galbenusuri de ou, 20g drojdie, esenta de vanilie, , Umplutura:, 500g branza dulce de vaci, 2-3 oua, 200g zahar, esenta de vanilie, 1 cescuta orez, 3 cescute lapte (pentru a fierbe orezul) + 3 linguri zahar, sare, , Pentru uns:, 1 galbenus de ou cu 5 linguri lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim maiaua din drojdie cu 5 linguri lapte caldut, 5 linguri zahar si putina faina, lasam 10 minute pana cand drojdia se umfla.

Zaharul il amestecam cu laptele caldut si vanilia pana se topeste tot zaharul.

Intr-un bol punem faina cu praful de sare, adaugam pe rand drojdia crescuta, laptele dulce, galbenusurile si incepem sa omogenizam bine toate ingredientele. Vom obtine un aluat lipicios. Adaugam treptat si untul topit si caldut, framantam pana obtinem un aluat usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura:

Orezul il spalam bine si il fierbem in lapte pana scade tot laptele si orezul este umflat, adaugam si zaharul si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Branza o amestecam cu putina sare, zaharul, ouale si vanilia, adaugam si orezul fiert, apoi omogenizam bine totul.

Dupa ce a crescut aluatul il intindem cu mana, (ne ajutam de putin ulei), apoi il asezam int-o tava de 24cm pe care am uns-o cu ulei, adaugam umplutura, iar coca ramasa deasupra o dam peste umplutura.

Ungem cu galbenus de ou stins cu lapte, toata suprafata, apoi dam totul la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Chec tigrat

Chec tigrat

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Marinata simpla cu usturoi si cimbrisor la aparatul de marinat Food Saver

Marinata simpla cu usturoi si cimbrisor la aparatul de marinat Food Saver

Pisam usturoiul, apoi il punem intr-un bol cu ulei si suc de lamaie. Pregatim aparatul de marinat

0 voturi    0 comentarii
20 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 350g faina
  • 1 praf de sare
  • 150ml lapte
  • 100-130g zahar
  • 70g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 20g drojdie
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 500g branza dulce de vaci
  • 2-3 oua
  • 200g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 cescuta orez
  • 3 cescute lapte (pentru a fierbe orezul) + 3 linguri zahar
  • sare
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou cu 5 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Rulada cu ciocolata si ananas