autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Pasca traditionala

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2013

Ingrediente
Pentru aluat:(din acest aluat mi-a iesit 3 pascute, 2 mai micute si una mai mare), , 1 kg faina, 5 galbenusuri, 100 gr unt, 100 gr smantana, 200 gr zahar, 25 gr drojdie, 100 ml lapte(nu e fixa cantitatea pentru ca e in functie de cum simti aluatul la mana), 1 esenta rom, coaja de portocala rasa, 1 praf sare, , Umplutura:, , 1 kg branza de vaci bine scursa, 3 oua + 2 galbenusuri, 3 linguri smantana groasa, 250 gr zahar pudra, 100 gr stafide, 2 linguri gris, coaja de lamaie rasa, 2 esente rom, 2 plicuri zahar vanilat, 2 oua pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,sa nu fie reci.
Laptele il punem putin pe foc cat sa fie caldut.
Intr-un lighean punem faina.
In mijlocul ei facem o gaura.
Drojdia o frecam cu o lingurita zahar si un strop ulei.
Acesta o turnam in gaura facuta in faina si o lasam 10 minute sa creasca.
Galbenusurile le mixam cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste.
Peste galbenusuri punem si untul la temperatura camerei si il mai mixam putin.
Turnam galbenusurile batute peste faina si amestecam putin cu mainile.
Punem si smantana,esenta,coaja rasa de portocala si sarea.
Amestecam bine ,apoi incepem sa framantam cu laptele caldut,putin cate putin.
Cand terminam de framantat bine ne stropim putin mainile cu ulei si il mai framantam vreo 5 minute.
Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit.
Umplutura:
Stafidele le punem la inmuiat in apa calda cu o esenta de rom.
Galbenusurile si cu ouale intregi le batem spuma cu zaharul pudra.
Punem intr-un bol branza.
Peste, adaugam ouale batute,smantana,coaja de lamaie,zaharul vanilat si esenta.
Le amestecam bine iar la urma punem si grisul.
Acum ne apucam de asamblat pasca:
Ungem tavile cu putina margarina si le tapetam cu hartie de copt.
Impartim aluatul in trei.
Facem cate o foaie subtire din fiecare si o asezam in tava,inclusiv pe pereti si o intepam cu o furculita.
Umplem cu branza(pe care o impartim tot in 3 parti egale,daca aveti tavile de aceeasi marime).
Deasupra facem diverse modele din aluat:cruce,pasarele,impletituri,orice va place.
Batem spuma 2 oua si cu acestea ungem pastile.
Le coacem rand pe rand in cuptorul incins,la o temperatura potrivita ,cam 1ora sta in cuptor fiecare.
Cand le scoatem din cuptor le ungem cu un amestec din apa,zahar si putin ulei.
Le acoperim cu niste coli de hartie apoi cu multe prosoape,pentru a fi fragede.
Dupa ce se racesc se pastreaza in folie alimentara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca traditionala cu orez

Pasca traditionala cu orez

Pentru inceput pregatim maiaua din drojdie cu 5 linguri lapte caldut, 5 linguri zahar si putina faina,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Mai întâi de toate am frământat aluatul. Într-un castron încăpător

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:(din acest aluat mi-a iesit 3 pascute
  • 2 mai micute si una mai mare)
  • 1 kg faina
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 100 gr smantana
  • 200 gr zahar
  • 25 gr drojdie
  • 100 ml lapte(nu e fixa cantitatea pentru ca e in functie de cum simti aluatul la mana)
  • 1 esenta rom
  • coaja de portocala rasa
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci bine scursa
  • 3 oua + 2 galbenusuri
  • 3 linguri smantana groasa
  • 250 gr zahar pudra
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri gris
  • coaja de lamaie rasa
  • 2 esente rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Rulada fluturas pentru un fluturas