Pasca traditionala

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Pasca traditionala

Ingrediente

  • Pentru aluat:(din acest aluat mi-a iesit 3 pascute, 2 mai micute si una mai mare)
  • 1 kg faina
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 100 gr smantana
  • 200 gr zahar
  • 25 gr drojdie
  • 100 ml lapte(nu e fixa cantitatea pentru ca e in functie de cum simti aluatul la mana)
  • 1 esenta rom
  • coaja de portocala rasa
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci bine scursa
  • 3 oua + 2 galbenusuri
  • 3 linguri smantana groasa
  • 250 gr zahar pudra
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri gris
  • coaja de lamaie rasa
  • 2 esente rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,sa nu fie reci.

Laptele il punem putin pe foc cat sa fie caldut.

Intr-un lighean punem faina.

In mijlocul ei facem o gaura.

Drojdia o frecam cu o lingurita zahar si un strop ulei.

Acesta o turnam in gaura facuta in faina si o lasam 10 minute sa creasca.

Galbenusurile le mixam cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste.

Peste galbenusuri punem si untul la temperatura camerei si il mai mixam putin.

Turnam galbenusurile batute peste faina si amestecam putin cu mainile.

Punem si smantana,esenta,coaja rasa de portocala si sarea.

Amestecam bine ,apoi incepem sa framantam cu laptele caldut,putin cate putin.

Cand terminam de framantat bine ne stropim putin mainile cu ulei si il mai framantam vreo 5 minute.

Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit.

Umplutura:

Stafidele le punem la inmuiat in apa calda cu o esenta de rom.

Galbenusurile si cu ouale intregi le batem spuma cu zaharul pudra.

Punem intr-un bol branza.

Peste, adaugam ouale batute,smantana,coaja de lamaie,zaharul vanilat si esenta.

Le amestecam bine iar la urma punem si grisul.

Acum ne apucam de asamblat pasca:

Ungem tavile cu putina margarina si le tapetam cu hartie de copt.

Impartim aluatul in trei.

Facem cate o foaie subtire din fiecare si o asezam in tava,inclusiv pe pereti si o intepam cu o furculita.

Umplem cu branza(pe care o impartim tot in 3 parti egale,daca aveti tavile de aceeasi marime).

Deasupra facem diverse modele din aluat:cruce,pasarele,impletituri,orice va place.

Batem spuma 2 oua si cu acestea ungem pastile.

Le coacem rand pe rand in cuptorul incins,la o temperatura potrivita ,cam 1ora sta in cuptor fiecare.

Cand le scoatem din cuptor le ungem cu un amestec din apa,zahar si putin ulei.

Le acoperim cu niste coli de hartie apoi cu multe prosoape,pentru a fi fragede.

Dupa ce se racesc se pastreaza in folie alimentara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise