Pascuta dulce

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pascuta dulce

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 400 g faina
  • - 200 g unt
  • - 120 g zahar
  • - 3 galbenusuri
  • - smantana(cat cere aluatul 1-2 linguri)
  • - 1 lingura bicarbonat stins cu suc de lamaie
  • - sare un varf de cutit
  • Umplutura:
  • - 1 kg branza de vaci sau urda
  • - 3 galbenusuri
  • - zahar dupa gustul fiecaruia
  • - 2 pliculete zahar vanilat
  • - un pumn de stafide
  • - 2 linguri de gris
  • - 1 ou pentru ai da fata(intins peste prajitura)

Mod de preparare

Untul se lasa la temperatura camerei sa se inmoaie, dupa care se amesteca bine si se adauga galbenusurile, bicarbonatul stins cu suc de lamaie sau otet, sare si zaharul. se amesteca bine si se adauga faina, formand un aluat. Daca este prea vartos si nu se poate lucra cu el se adauga 1 sau 2 linguri de smantana.

Aluatul se imparte in doua. O parte se intinde o foaie ce se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se presara cu gris.

Branza se amesteca bine cu galbenusele, zaharul si zaharul vanilat.Se adauga stafidele tinute la inmuiat in apa cu esenta de rom sau in coniac.

Branza astfel preparata se intinde peste foaie.

Cealalta jumatate de aluat se modeleaza in bastonase fine care se pot impleti sau rasucii intre ele si se aseaza peste branza sub forma de grilaj . Eu cum prepar pascuta pentru Pasti ,pentru ai da un motiv mai religios am facut o cruce .

Un ou se bate bine si se intinde peste branza si grilajul facut. Se baga tava la cuptorul incalzit in prealabil si se lasa cca 40 minute la foc mediu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise