autor:

NADIA MARIA

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Pascuta dulce

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
Aluat:, , - 400 g faina, - 200 g unt, - 120 g zahar, - 3 galbenusuri, - smantana(cat cere aluatul 1-2 linguri), - 1 lingura bicarbonat stins cu suc de lamaie, - sare un varf de cutit, , Umplutura:, , - 1 kg branza de vaci sau urda, - 3 galbenusuri, - zahar dupa gustul fiecaruia, - 2 pliculete zahar vanilat, - un pumn de stafide, - 2 linguri de gris, - 1 ou pentru ai da fata(intins peste prajitura)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Untul se lasa la temperatura camerei sa se inmoaie, dupa care se amesteca bine si se adauga galbenusurile, bicarbonatul stins cu suc de lamaie sau otet, sare si zaharul. se amesteca bine si se adauga faina, formand un aluat. Daca este prea vartos si nu se poate lucra cu el se adauga 1 sau 2 linguri de smantana.
Aluatul se imparte in doua. O parte se intinde o foaie ce se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se presara cu gris.
Branza se amesteca bine cu galbenusele, zaharul si zaharul vanilat.Se adauga stafidele tinute la inmuiat in apa cu esenta de rom sau in coniac.
Branza astfel preparata se intinde peste foaie.
Cealalta jumatate de aluat se modeleaza in bastonase fine care se pot impleti sau rasucii intre ele si se aseaza peste branza sub forma de grilaj . Eu cum prepar pascuta pentru Pasti ,pentru ai da un motiv mai religios am facut o cruce .
Un ou se bate bine si se intinde peste branza si grilajul facut. Se baga tava la cuptorul incalzit in prealabil si se lasa cca 40 minute la foc mediu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pascuta dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nectarine si caramel

Prajitura cu nectarine si caramel

Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma cu zaharul si z.vanilat. Am adaugat pe rand cate

20 voturi    16 comentarii
1h
Prajituri
Biscuiti finete

Biscuiti finete

Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga zaharul vanilat si faina, amestecam pana la omogenizare. Se

3 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Tare aspectoasa, imi place.

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

    Si frumoasa si gustoasa!:)

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

    Foarte buna!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Foarte aromata si prezentata in spiritul Sarbatorilor! Felicitari.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Arata f.bine,sincer nu am facut niciodata pasca,merçi pt reteta!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Adevarat a inviat, Mihaela.

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      o bunatate! hristos a inviat!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      N-am facut niciodata pasca dar de mancat am mancat...imi place foarte si in poza arata foarte bine!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Foarte frumos arata si trebuie sa fie foarte buna. Merita incercata :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 400 g faina
  • - 200 g unt
  • - 120 g zahar
  • - 3 galbenusuri
  • - smantana(cat cere aluatul 1-2 linguri)
  • - 1 lingura bicarbonat stins cu suc de lamaie
  • - sare un varf de cutit
  • Umplutura:
  • - 1 kg branza de vaci sau urda
  • - 3 galbenusuri
  • - zahar dupa gustul fiecaruia
  • - 2 pliculete zahar vanilat
  • - un pumn de stafide
  • - 2 linguri de gris
  • - 1 ou pentru ai da fata(intins peste prajitura)

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare aspectoasa, imi place.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada cu crema de lamaie