autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pascute cu branza

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 600 gr faina, 150 gr zahar, 1 ou, 2 galbenusuri, 35 gr drojdie, 150 gr iaurt, 5-6 linguri lapte, 2 linguri unt moale, 1 lingura smantana, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, Umplutura:, 600 gr branza de vaci, 3 oua + 1 pentru uns, 3-4 linguri smantana, 7 linguri zahar, 1 lingura gris, coaja rasa de lamaie, 2 lingurite esenta rom, 4 linguri stafide, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

65 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Scoateti de seara toate ingredientele la temperatura camerei.
Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la dizolvare.
Oul il batem spuma impreuna cu galbenusurile si praful de sare.
Intr-un bol cernem faina, punem zaharul, drojdia, ouale batute.
Amestecam cu mana, apoi incorporam iaurtul, smantana si coaja de lamaie.
Framantam bine, adaugam laptele, vom obtine un aluat omogen, elastic si usor lipicios.
La final incorporam untul moale.
Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 60-70 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Branza o punem intr-un bol si o framantam cu mana.
Cele 3 oua le mixam cu zaharul, le adaugam peste branza.
Punem si restul de ingredientele, le amestecam bine.
Rupem jumatate din aluatul dospit, intindem o foaie potrivit de subtire.
Eu am folosit niste forme de minitarte, punem o forma peste foaia de aluat, decupam.
Bucatile decupate le punem pe fundul formelor, le lipim bine si de peretii lor, le intepam cu furculita.
Punem umplutura si o nivelam.
Tot din aluat facem mici impletituri, forme de cruce sau alte forme, cu care decoram pascutele. Procedam asa pana terminam tot aluatul.
Batem un ou spuma, cu un penson ungem pascutele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, le scoatem si le acoperim cu hartie, apoi cu un prosop mai grosut.
Le lasam asa pana se racesc complet, le pudram cu zahar si le pastram invelite in folie alimentara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pascute cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Placinta cu mere dovleac si gutui

Placinta cu mere dovleac si gutui

Dovleacul,merele si gutuile curatate de coaja si seminte se rad,se pun intr-un vas cu fundul gros

3 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 03 mai 2015

    Multumesc mult Sidy. Pup!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2015

    FELICITARI pentru premiu Rocsi! Sa-l folosesti sanatoasa ...

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2015

    Multumesc Sidy :*

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2015

      Sunt asa de frumusele ca ti-e mila sa le incepi....Bafta !

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 29 aprilie 2015

      Multumesc mult : *

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 27 aprilie 2015

      Multumesc tare mult!

    • Fara foto

      Corina Costas , 27 aprilie 2015

      Fainute si dragute! <3

    • Fara foto

      Adriana Ion , 27 aprilie 2015

      FELICITARI SI TE-AM SI VOTAT ,,MERITI

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2015

      Multumesc Mihaela!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2015

      Bafta!Votat!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 24 aprilie 2015

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 24 aprilie 2015

      Multumesc :*

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 24 aprilie 2015

      Multumesc Lore :*

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 24 aprilie 2015

      Multumesc :*

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 24 aprilie 2015

      Multumesc :X

    • Fara foto

      Adamache Laura , 24 aprilie 2015

      Votat! Bafta!

    • Fara foto

      Eliza Stanescu , 23 aprilie 2015

      <3 Bafta Rox!

    • Fara foto

      Ruxy Rux , 23 aprilie 2015

      Superbe!

    • Fara foto

      Lorena Mihaela Pintilie , 23 aprilie 2015

      Arata minunat!

    • Fara foto

      Adina Ciocalau , 23 aprilie 2015

      Ce dragalase sunt! Bafta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

65 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 35 gr drojdie
  • 150 gr iaurt
  • 5-6 linguri lapte
  • 2 linguri unt moale
  • 1 lingura smantana
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 600 gr branza de vaci
  • 3 oua + 1 pentru uns
  • 3-4 linguri smantana
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite esenta rom
  • 4 linguri stafide
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult Sidy. Pup!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tiramisu