Ingrediente
Pentru aluat:, 600 gr faina, 150 gr zahar, 1 ou, 2 galbenusuri, 35 gr drojdie, 150 gr iaurt, 5-6 linguri lapte, 2 linguri unt moale, 1 lingura smantana, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, Umplutura:, 600 gr branza de vaci, 3 oua + 1 pentru uns, 3-4 linguri smantana, 7 linguri zahar, 1 lingura gris, coaja rasa de lamaie, 2 lingurite esenta rom, 4 linguri stafide, zahar pudra
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
66 voturi
Mod de preparare
Scoateti de seara toate ingredientele la temperatura camerei.
Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la dizolvare.
Oul il batem spuma impreuna cu galbenusurile si praful de sare.
Intr-un bol cernem faina, punem zaharul, drojdia, ouale batute.
Amestecam cu mana, apoi incorporam iaurtul, smantana si coaja de lamaie.
Framantam bine, adaugam laptele, vom obtine un aluat omogen, elastic si usor lipicios.
La final incorporam untul moale.
Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 60-70 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Branza o punem intr-un bol si o framantam cu mana.
Cele 3 oua le mixam cu zaharul, le adaugam peste branza.
Punem si restul de ingredientele, le amestecam bine.
Rupem jumatate din aluatul dospit, intindem o foaie potrivit de subtire.
Eu am folosit niste forme de minitarte, punem o forma peste foaia de aluat, decupam.
Bucatile decupate le punem pe fundul formelor, le lipim bine si de peretii lor, le intepam cu furculita.
Punem umplutura si o nivelam.
Tot din aluat facem mici impletituri, forme de cruce sau alte forme, cu care decoram pascutele. Procedam asa pana terminam tot aluatul.
Batem un ou spuma, cu un penson ungem pascutele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, le scoatem si le acoperim cu hartie, apoi cu un prosop mai grosut.
Le lasam asa pana se racesc complet, le pudram cu zahar si le pastram invelite in folie alimentara.
Sidy (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2015
Sunt asa de frumusele ca ti-e mila sa le incepi....Bafta !
Rocsy Ciobanu , 29 aprilie 2015
Multumesc mult : *
Rocsy Ciobanu , 27 aprilie 2015
Multumesc tare mult!
Corina Costas , 27 aprilie 2015
Fainute si dragute! <3
Adriana Ion , 27 aprilie 2015
FELICITARI SI TE-AM SI VOTAT ,,MERITI
Rocsi (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2015
Multumesc Mihaela!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2015
Bafta!Votat!
Rocsy Ciobanu , 24 aprilie 2015
Multumesc mult!
Rocsy Ciobanu , 24 aprilie 2015
Multumesc :*
Rocsy Ciobanu , 24 aprilie 2015
Multumesc Lore :*
Rocsy Ciobanu , 24 aprilie 2015
Multumesc :*
Rocsy Ciobanu , 24 aprilie 2015
Multumesc :X
Adamache Laura , 24 aprilie 2015
Votat! Bafta!
Eliza Stanescu , 23 aprilie 2015
<3 Bafta Rox!
Ruxy Rux , 23 aprilie 2015
Superbe!
Lorena Mihaela Pintilie , 23 aprilie 2015
Arata minunat!
Adina Ciocalau , 23 aprilie 2015
Ce dragalase sunt! Bafta