Sfat: daca branza este sarata prea tare, se poate combina cu putina branza de vaci, iar pentru a fi siguri ca preparatul va fi bine facut, ruloul nu trebuie sa aiba mai mult de 6-7 cm in diametru. Pentru preparat se poate folosi o tava de cozonac pentru a da forma rotunda.
Branza telemea se pune intr-un vas, se sfarama, se amesteca cu untul, galbenusurile de ou, piperul si patrunjelul tocat marunt.
Pasta de mici se framanta pentru a se lega mai bine, apoi se intinde un strat de 1-1,5 cm grosime, pe o folie de aluminiu unsa cu ulei.
Peste stratul de pasta de mici se intinde compozitia de branza, se ruleaza, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, fara folia de aluminiu.
Ruloul de carne se unge cu ulei, se orneaza dupa preferinta cu pasta de branza si se coace aproximativ 30 minute in cutorul incuns la 150 grade.
Dupa ce se scoate de la cuptor se recomanda a se inveli intr-un prosop curat, se va taia dupa ce se raceste.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii