autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Paste cu fructe de mare

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 29 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 29 august 2012

Ingrediente
400 grame paste, bulion (eu am folosit "Tomate frito" dupa reteta doamnei Adelina http://www.gustos.ro/retete-culinare/tomate-frito-in-felul-meu.html ), 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 100 gr rondele de calamari, 100 grame carne de midii, 100 grame creveti decorticati, 100 grame caracatita, 150ml vin alb demisec, 2 linguri ulei de masline, oregano, busuioc, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Patele se fierb al dente.

Fructele de mare se spala si se lasa un sfert de ora in apa, dupa care se scurg.

In doua linguri de ulei de masline se prajeste ceapa tocata marunt si usturoiul pisat. Cand ceapa devine sticloasa se adaug vinul. Se lasa cateva minute sa se evapore alcoolul din el, dupa care punem pasta de rosii (tomate frito este usor picanta, daca folositi bulion si va place gustul picant puteti adauga ardei iute tocat marunt).

Se lasa compozitia sa fiarba 1-2 minute, dupa care se adauga fructele de mare. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba cam un sfert de ora, timp in care se amesteca din cand in cand. Se adauga sare si piper dupa gust, oregano si busuioc.

Pentru servire fie se amesteca pastele cu compozitia, fie se serveste fiecare cu paste si sos in functie de preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Paste cu fructe de mare

Paste cu fructe de mare

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala fructele de mare si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
paste cu fructe de mare in sos de rosii

paste cu fructe de mare in sos de rosii

Fructele de mare se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote (cam 3 minute). Sosul se pregateste

16 voturi    1 comentariu
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    nu am incercat niciodata acasa fructe de mare...mie teama ca nu imi ies.La restaurant imi plac, dar acasa nu am facut.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 grame paste
  • bulion (eu am folosit "Tomate frito" dupa reteta doamnei Adelina http://www.gustos.ro/retete-culinare/tomate-frito-in-felul-meu.html )
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 100 gr rondele de calamari
  • 100 grame carne de midii
  • 100 grame creveti decorticati
  • 100 grame caracatita
  • 150ml vin alb demisec
  • 2 linguri ulei de masline
  • oregano
  • busuioc
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Salata de papadie

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie. Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. cand da in clocot se adauga

7 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci
In bucataria vesela

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

nu am incercat niciodata acasa fructe de mare...mie teama ca nu imi ies.La restaurant imi plac, dar acasa nu am facut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Plachie de crap