autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Paste si pizza

Paste cu Pesmet

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iulie 2014

Ingrediente
200 g paste (de orice fel, eu am folosit macaroane fara ou), 100 g pesmet, 50 g zahar, 2 linguri ulei (sau unt daca nu tineti post), 1 lingurita scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, se pune la incalzit uleiul intr-o tigaie si se rumeneste pesmetul la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se arde.

Dupa aproximativ 8 minute, cand pesmetul s-a rumenit, se pune intr-un castron, se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca.

Pastele se scurg si se amesteca cu o lingura de ulei (nu se trec prin jet de apa rece!) apoi se pun in castron peste pesmet, amestecand usor.

Se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu Pesmet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu pesmet si nuci

Paste cu pesmet si nuci

Se fierb pastele in apa cu sare dupa care se scurg si se limpezesc cu apa rece intr-o strecuratoare.

5 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Paste cu nuci si pesmet

Paste cu nuci si pesmet

Cand eram copil si o rugam pe mama sa ne faca ceva dulce, imi facea acest “desert” pentru ca

1 vot    2 comentarii
15 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alyss Biby , 06 august 2014

    super incerc si eu..:P

  • Fara foto

    Marieta Vlad , 06 august 2014

    Buneee!si mie imi plac.

  • Fara foto

    Cozmean Niculae , 28 iulie 2014

    Sant bune .....dar ingrasaaaaa!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 200 g paste (de orice fel
  • eu am folosit macaroane fara ou)
  • 100 g pesmet
  • 50 g zahar
  • 2 linguri ulei (sau unt daca nu tineti post)
  • 1 lingurita scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

39 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Lasagne cu sos Bolognese