autor:

zbiggi

» » , Paste si pizza, Retete de post

Paste cu sos de rosii proaspete

Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 15 octombrie 2011

Ingrediente
* 4 roşii de mărime medie, coapte bine (+câteva roşii mici, optional), * 4 căţei de usturoi, * o mâna de busuioc proaspăt, * sare, piper, oregano uscat, * 3-4 linguri ulei, * caşcaval, * paste, la alegere

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

1. Roşiile se spală, cele mici se taie în două sau patru, celelalte se decojesc, se îndepărtează seminţele şi se taie în bucăţi mici. Usturoi se curăţă şi se taie feliuţe.
2. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei şi se prăjeşte usturoiul la foc mic, până când sunt colorează puţin (atenţie să nu se ardă pentru ca devine amărui).
3. După ce s-a prăjit usturoiul se adaugă roşiile. Se condimentează cu sare, piper, puţin oregano (uscat am avut io. deşi oregano seamănă cu busuiocul, am vrut să diversific puţin aromele) şi busuiocul tocat mărunt.
4. Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând ocazional cu o lingură de lemn, timp de 15-20 minute sau până ajunge la consistenţa dorită.
5. Între timp pastele se fierb în apă cu sare.
6. La servire se adaugă caşcaval ras şi frunze proaspete de busuioc. După gust se poate adăuga şi usturoi crud.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii proaspete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Galuste cu prune in sirop de menta

Galuste cu prune in sirop de menta

Prunele le spalam ,le scoatem samburii cu atentie fara sa le despicam complet si le lasam la scurs

59 voturi    29 comentarii
1h 15 min
Retete de post
Legume umplute ghemista

Legume umplute ghemista

Se spala toate legumele,se sterg cu un prosop curat se scobesc legumelein interior dar pastrati capacelele

19 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2011

    Simple si delicioase.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • * 4 roşii de mărime medie
  • coapte bine (+câteva roşii mici
  • optional)
  • * 4 căţei de usturoi
  • * o mâna de busuioc proaspăt
  • * sare
  • piper
  • oregano uscat
  • * 3-4 linguri ulei
  • * caşcaval
  • * paste
  • la alegere

Raporteaza reteta

Retete
de zbiggi
Fusilli cu costita si sunca

Fusilli cu costita si sunca

Am fiert pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei. Costita am taiat-o marunt si am prajit-o in

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Am amestecat putin cu ajutorul robotului de bucatarie: untul rece taiat cubulete, zaharul, zaharul

60 voturi    23 comentarii
2h
Prajituri
Pancakes

Pancakes

Am batut ouale intregi cu mixerul, am adaugat zaharul si sarea; La ouale batute am adaugat margarina

2 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
mac myra

mac myra (Chef de cuisine)

Simple si delicioase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Negresa de post - Delicioasa !!!