Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute.
Cand sunt gata le scurgem bine de apa.
Cat timp fierb pastele pregatim sosul.
Intr-un castron punem zaharul, amidonul, extractul de vanilie si cateva linguri din lapte.
Le amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase de amidon, iar restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.
Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon si il lasam pe foc pana da 3-4 clocote.
Tragem sosul de pe foc, incorporam untul, apoi pastele fierbinti si coaja rasa de lamaie.
Ungem un vas micut de ceramica cu unt si presaram cam 2 linguri de nuca macinata.
Turnam amestecul de paste cu sos, iar deasupra mai punem putina nuca macinata si cappucino.
Dam vasul in cuptorul incins pentru 20 de minute, la o temperatura potrivita.
Il scoatem dupa acest timp, lasam sa se raceasca apoi servim.
Eu am gustat si cald si rece si imi place rece :).
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii