Paste cu sos de vanilie si nuca

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Paste cu sos de vanilie si nuca

Ingrediente

  • 100-150 gr paste (eu am folosit scoici de la Hutton)
  • 1 cana lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 4-5 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita unt + pentru uns vasul
  • 1 lingurita cappucino

Mod de preparare

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute.

Cand sunt gata le scurgem bine de apa.

Cat timp fierb pastele pregatim sosul.

Intr-un castron punem zaharul, amidonul, extractul de vanilie si cateva linguri din lapte.

Le amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase de amidon, iar restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.

Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon si il lasam pe foc pana da 3-4 clocote.

Tragem sosul de pe foc, incorporam untul, apoi pastele fierbinti si coaja rasa de lamaie.

Ungem un vas micut de ceramica cu unt si presaram cam 2 linguri de nuca macinata.

Turnam amestecul de paste cu sos, iar deasupra mai punem putina nuca macinata si cappucino.

Dam vasul in cuptorul incins pentru 20 de minute, la o temperatura potrivita.

Il scoatem dupa acest timp, lasam sa se raceasca apoi servim.

Eu am gustat si cald si rece si imi place rece :).

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi