Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute.
Cand sunt gata le scurgem bine de apa.
Cat timp fierb pastele pregatim sosul.
Intr-un castron punem zaharul, amidonul, extractul de vanilie si cateva linguri din lapte.
Le amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase de amidon, iar restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.
Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon si il lasam pe foc pana da 3-4 clocote.
Tragem sosul de pe foc, incorporam untul, apoi pastele fierbinti si coaja rasa de lamaie.
Ungem un vas micut de ceramica cu unt si presaram cam 2 linguri de nuca macinata.
Turnam amestecul de paste cu sos, iar deasupra mai punem putina nuca macinata si cappucino.
Dam vasul in cuptorul incins pentru 20 de minute, la o temperatura potrivita.
Il scoatem dupa acest timp, lasam sa se raceasca apoi servim.
Eu am gustat si cald si rece si imi place rece :).

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii