Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute.
Cand sunt gata le scurgem bine de apa.
Cat timp fierb pastele pregatim sosul.
Intr-un castron punem zaharul, amidonul, extractul de vanilie si cateva linguri din lapte.
Le amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase de amidon, iar restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.
Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon si il lasam pe foc pana da 3-4 clocote.
Tragem sosul de pe foc, incorporam untul, apoi pastele fierbinti si coaja rasa de lamaie.
Ungem un vas micut de ceramica cu unt si presaram cam 2 linguri de nuca macinata.
Turnam amestecul de paste cu sos, iar deasupra mai punem putina nuca macinata si cappucino.
Dam vasul in cuptorul incins pentru 20 de minute, la o temperatura potrivita.
Il scoatem dupa acest timp, lasam sa se raceasca apoi servim.
Eu am gustat si cald si rece si imi place rece :).
Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu mentaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii