se pune pestele la desarat, schimband din doua in doua ore apa.
Cand este desarat se pune la fiert si se lasa sa dea doua trei clocote. se scurge de apa,se curata de spini, se pune intr-un bol si cu sucitorul se paseaza pana se desface fasii si se pastreaza.
Se fierb cartofii curatati de coaja si se fac pireu.
SE amesteca pireul cu pestele preparat anterior, ouala batute, ceapa tocata si patrunjelul verde tocat. sarea, nucsoara si piperul si se amesteca bine.
Daca nu are consistenta unui aluat modelabil se mai adauga faina alba sau fulgi de cartofi pana se ingroasa suficient.
Se modeleaza in mana sau cu doua linguri de supa in mici forme sferice.
Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc si se pun la scurs pe hartie absorbanta de bucatarie.
Este un tip de aperitiv pe care il putem pregatii din timp pentru petreceri sau ocazii speciale pentru ca pot fi pastrate congelate timp de trei luni.
Se pot aseza pe o tava si se pun in congelator pana se congeleaza complet dupa care se desfac de pe tava si se pun in pungi.Cand le folosim congelate le punem la prajit fara a descogela.
pofta buna
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii