autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Pastel de nata

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2010

Ingrediente
Pentru foitaj:, 1 pachet de 800g aluat de foitaj din comert, Pentru crema:, 6 galbenusuri, 350g frisca lichida, 200g zahar, 2 linguri amidon, 2 plicuri zahar vanilat, ½ lingurita scortisoara pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se scoate aluatul si se lasa la dezghetat.Se intinde foaia pe masa de lucru si cu ajutorul unui pahar de marimea formelor se decupeaza rondelele de aluat.Se aseaza fiecare intr-o forma rotunda de briosa.Dupa ce am pus aluatul in forme se lasa la frigider pentru 5 minute.Se coc apoi in cuptorul incins la 180 de gC pentru 10 minute.Intre timp pregatim crema.Intr-un vas se amesteca amidonul cu jumatate din frisca.Se adauga 50g zahar si restul de frisca si se amesteca cu mixerul pana cand s-a dizolvat tot zaharul.Se pun apoi galbenusurile batute bine cu restul de zahar,vanilia si scortisoara,si se umplu tartele.Se pun din nou la cuptor la aceiasi temperatura,pana cand se auresc deasupra.Se lasa sa se raceasca,se scot din forme apoi se pudreaza cu zahar.

Intamplator am dat de aceasta reteta,un desert portughez foarte renumit.Istoria lui este foarte veche.Pastel de Belem(numele original) se poate gasii doar in cofetaria Antiga din Lisabona,reteta de preparare fiind pazita foarte bine.Pastel de nata este acelas preparat,dar care poate fi gasit in toata lumea.Conform legendei,reteta a fost facuta prima data de maicutele de la Monasterio dos Jeronomos.Poate ca tarta nu este asa de aspectuasa,dar gustul este minunat,crema reprezinta de fapt tot secretul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastel de nata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

    Felicitari pt. reteta, intodeauna cand merg in Portugalia primul lucru pe care il fac e sa servesc un "pastel de nata" cu o cafea expreso alaturi. In Lisabona se fac cele mai gustoase pasteluri de nata din lume. Numele original e "Pastel de Belem" si putin sunt cei care cunosc reteta original. Ca sa gustati acest "pastel de belem" trebue sa mergeti neaparat in Lisabona in zona Palatului Belem si o sa ramaneti incantati de gustul lor nemaiintalnit. Felicitari inca odata! P.S. Belem se traduce in romana Betleem.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

    Foarte fine!***** Trebuie sa fie foarte gustoase. L-am vazut pe Jamie Oliver pregatind asa ceva dar cu budinca de vanilie. Dar astept opinia " portughezei" noastre Ramona! Ha ha ha...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

    Este preferata mea, se gãseste la toate supermarketurile si cofetãriile si se serveste cu multã scortisoarã:) Absolut delicioase, felicitãri!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru foitaj:
  • 1 pachet de 800g aluat de foitaj din comert
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 350g frisca lichida
  • 200g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ½ lingurita scortisoara pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

mihai (Chef de cuisine)

Felicitari pt. reteta, intodeauna cand merg in Portugalia primul lucru pe care il fac e sa servesc un "pastel de nata" cu o cafea expreso alaturi. In Lisabona se fac cele mai gustoase pasteluri de nata din lume. Numele original e "Pastel de Belem" si putin sunt cei care cunosc reteta original. Ca sa gustati acest "pastel de belem" trebue sa mergeti neaparat in Lisabona in zona Palatului Belem si o sa ramaneti incantati de gustul lor nemaiintalnit. Felicitari inca odata! P.S. Belem se traduce in romana Betleem.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu piersici