Pasteta de peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g file de peste alb (salau, cod, merluciu), 1 tulpina de praz taiata rondele, 2 fasii coaja de lamaie, 1/4 lingurita nucsoara rasa, 2 foi de dafin, 8 boabe de piper, 6 fire de patrunjel verde, 1 1/2 ceasca lapte, 30 g unt, 1 catel de usturoi zdrobit, inca 1 tulpina de praz taiata marunt, 1/2 ceasca ceapa verde, 1 kg cartofi fierti si presati (piure), piper macinat, 1 lingurita boia dulce.
  • Pentru sos: 2 linguri faina, putin lapte sau smantana.
  • (pentru 4-6 persoane)

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200°C, se pune pestele intr-o cratita impreuna cu rondelele de praz, coaja de lamaie, nucsoara, boabele de piper, foile de dafin si patrunjelul, se toarna deasupra laptele si se lasa sa fiarba incet (fara capac) circa 15 minute. Se scot din cratita, se scurg, iar zeama se pastreaza pentru sos.

Se topeste untul si se dunstuiesc in el usturoiul, prazul tocat si ceapa verde taiata rondele, aproximativ 7 minute, la foc slab. Jumatate din cantitatea de legume se scoate si se pune deoparte.

Pentru sos, se presara faina peste legumele din cratita si se amesteca bine, pana ce compozitia devine neteda. Se masoara zeama pusa deoparte si se mai adauga lapte sau smantana subtire, ca sa fie in total o ceasca si jumatate. Se toarna peste compozitia cu faina, se amesteca si se tine pe foc ca sa se ingroase.

Se taie pestele bucati si se incorporeaza usor in sos. Prazul si ceapa verde puse deoparte se amesteca cu piureul de cartofi. Se sareaza si se pipereaza. Se pune pestele cu sos intr-o cratita (sau forma) unsa, se acopera cu cartofii piure, se presara cu boia si se da 20 de minute la cuptor, ca sa se rumeneasca bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise