Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pastrav la cuptor. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade. Pestele se spala bine cu apa rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Ingrediente

  • Pentru pastrav:
  • 2 pastravi
  • 1 morcov
  • 4-5 rosii potrivite
  • Patrunjel uscat (1 lingurita)
  • Sare si piper
  • 100 ml ulei
  • 200 ml de apa
  • Pentru orezul cu legume:
  • 200 gr orez (cu bobul rotund)
  • 1 ceapa,
  • 1 dovlecel (nu conteaza culoarea)
  • 300 gr sparanghel verde
  • 500 ml apa fierbinte
  • 100 ml ulei
  • Sare si piper

Mod de preparare

Pentru pastrav.

Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C.

Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava unsa deja cu ulei (in loc de ulei puneti hartie de copt), se adauga rosiile, morcovul taiat rondele sau pe lung, turnati uleiul deasupra peste toate (cei care ati uns tava cu ulei, nu mai este nevoie sa mai puneti ulei peste) apoi se adauga sarea, piperul si patrunjelul uscat.

Tava se baga la cuptor pentru maxim 25 minute.

In timp ce pestele este la cuptor, pregatim orezul.

Punem o tigaie la incins cu ulei, cand uleiul s-a incins (nu sa iasa fum), adaugam ceapa tocata marunt cu sarea (sarea se pune sa nu se arda ceapa), cand ceapa a capatat o culoarea aurie, adaugam orezul (nu spalat), lasam cam un minut, amestecand tot timpul sa nu se lipeasca orezul, dupa incepem sa adaugam apa cate un cm deasupra la orez, lasam focul la minim, dupa 2-3 minute; cand apa a scazut, adaugam dovlecelul si sparanghelul taiat cubulete, adaugam iarasi apa pana deasupra legumelor, dupa 5 minute este timpul ca controlam orezul daca este fiert, daca orezul este gata, adaugati si piperul, inchidem focul, punem un deoparte pestele si lasam 2-3 minute separat pana este servit.

Daca v-a mai ramas apa din cei 500 ml, inseamna ca s-a lasat lichid de la legume.

Va doresc pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise