Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pastrav la cuptor. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade. Pestele se spala bine cu apa rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Ingrediente

  • Pentru pastrav:
  • 2 pastravi
  • 1 morcov
  • 4-5 rosii potrivite
  • Patrunjel uscat (1 lingurita)
  • Sare si piper
  • 100 ml ulei
  • 200 ml de apa
  • Pentru orezul cu legume:
  • 200 gr orez (cu bobul rotund)
  • 1 ceapa,
  • 1 dovlecel (nu conteaza culoarea)
  • 300 gr sparanghel verde
  • 500 ml apa fierbinte
  • 100 ml ulei
  • Sare si piper

Mod de preparare

Pentru pastrav.

Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C.

Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava unsa deja cu ulei (in loc de ulei puneti hartie de copt), se adauga rosiile, morcovul taiat rondele sau pe lung, turnati uleiul deasupra peste toate (cei care ati uns tava cu ulei, nu mai este nevoie sa mai puneti ulei peste) apoi se adauga sarea, piperul si patrunjelul uscat.

Tava se baga la cuptor pentru maxim 25 minute.

In timp ce pestele este la cuptor, pregatim orezul.

Punem o tigaie la incins cu ulei, cand uleiul s-a incins (nu sa iasa fum), adaugam ceapa tocata marunt cu sarea (sarea se pune sa nu se arda ceapa), cand ceapa a capatat o culoarea aurie, adaugam orezul (nu spalat), lasam cam un minut, amestecand tot timpul sa nu se lipeasca orezul, dupa incepem sa adaugam apa cate un cm deasupra la orez, lasam focul la minim, dupa 2-3 minute; cand apa a scazut, adaugam dovlecelul si sparanghelul taiat cubulete, adaugam iarasi apa pana deasupra legumelor, dupa 5 minute este timpul ca controlam orezul daca este fiert, daca orezul este gata, adaugati si piperul, inchidem focul, punem un deoparte pestele si lasam 2-3 minute separat pana este servit.

Daca v-a mai ramas apa din cei 500 ml, inseamna ca s-a lasat lichid de la legume.

Va doresc pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise