autor:

Gina de Jong

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2015

Ingrediente
Pentru pastrav:, 2 pastravi, 1 morcov, 4-5 rosii potrivite, Patrunjel uscat (1 lingurita), Sare si piper, 100 ml ulei, 200 ml de apa, , Pentru orezul cu legume:, 200 gr orez (cu bobul rotund), 1 ceapa,, 1 dovlecel (nu conteaza culoarea), 300 gr sparanghel verde, 500 ml apa fierbinte, 100 ml ulei, Sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru pastrav.

Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C.

Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava unsa deja cu ulei (in loc de ulei puneti hartie de copt), se adauga rosiile, morcovul taiat rondele sau pe lung, turnati uleiul deasupra peste toate (cei care ati uns tava cu ulei, nu mai este nevoie sa mai puneti ulei peste) apoi se adauga sarea, piperul si patrunjelul uscat.

Tava se baga la cuptor pentru maxim 25 minute.



In timp ce pestele este la cuptor, pregatim orezul.

Punem o tigaie la incins cu ulei, cand uleiul s-a incins (nu sa iasa fum), adaugam ceapa tocata marunt cu sarea (sarea se pune sa nu se arda ceapa), cand ceapa a capatat o culoarea aurie, adaugam orezul (nu spalat), lasam cam un minut, amestecand tot timpul sa nu se lipeasca orezul, dupa incepem sa adaugam apa cate un cm deasupra la orez, lasam focul la minim, dupa 2-3 minute; cand apa a scazut, adaugam dovlecelul si sparanghelul taiat cubulete, adaugam iarasi apa pana deasupra legumelor, dupa 5 minute este timpul ca controlam orezul daca este fiert, daca orezul este gata, adaugati si piperul, inchidem focul, punem un deoparte pestele si lasam 2-3 minute separat pana este servit.

Daca v-a mai ramas apa din cei 500 ml, inseamna ca s-a lasat lichid de la legume.



Va doresc pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor si orez cu legume." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • dantes (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2018

    Bun!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru pastrav:
  • 2 pastravi
  • 1 morcov
  • 4-5 rosii potrivite
  • Patrunjel uscat (1 lingurita)
  • Sare si piper
  • 100 ml ulei
  • 200 ml de apa
  • Pentru orezul cu legume:
  • 200 gr orez (cu bobul rotund)
  • 1 ceapa,
  • 1 dovlecel (nu conteaza culoarea)
  • 300 gr sparanghel verde
  • 500 ml apa fierbinte
  • 100 ml ulei
  • Sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Gina de Jong
Chec rotund (Tulband cake )

Chec rotund (Tulband cake )

Intr-un castron mare (de preferat de plastic sau sticla),se pun ouale intregi cu zaharul,se bat cu

20 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Se prajeste carnea de pui in putin ulei,pana se rumeneste bine ,separat punem o oala cu apa pentru

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dulceata de coacaze rosii

Dulceata de coacaze rosii

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de

42 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse

dantes (Chef de cuisine)

Bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pilaf italienesc cu cotlet de rechin